Zeynep Oral’a Saygı Gecesi 26 Mayıs’ta

Nisan 24, 2017

Zeynep Oral’a Saygı Gecesi 26 Mayıs’ta

zeynep-oralZeynep Oral’a Saygı Gecesi, 26 Mayıs 2017 Cuma 19.30’da Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenleniyor.

Kültür, sanat, edebiyat ve düşün dünyasındaki usta isimlerin çeşitli yönleriyle izleyici ile buluşmasını hedefleyen Beşiktaş Belediyesi “Ustalara Saygı” toplantıları 26 Mayıs Cuma akşamı Cumhuriyet Gazetesi yazarı Zeynep Oral’a Saygı gecesi ile sürüyor. Faruk Şüyün’ün 12 yıldır hazırladığı “Ustalara Saygı” etkinliklerinin 150.’si Akatlar Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinliğe katılım ücretsiz.

Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Nâzım Hikmet Vakfı, Türkiye – Yunanistan Dostluk ve Barış Derneği, KA-DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği), Ana – Kültür Vakfı, “WINPEACE” (Türkiye ve Yunanistan Kadınları Barış Girişimi) gibi kuruluşların kurucularından olan, halen PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanlığı’nı sürdüren Zeynep Oral için Fazıl Say ve Genco Erkal’ın sahne alacakları etkinliğe Zuhal Olcay, piyanist Saki Çimen eşliğinde bir şarkıyla, mezzosoprano Aylin Ateş de piyanist Paolo Villa eşliğinde bir arya ile konuk olacak.

Tiyatro sevdasını eleştiri yazılarına döken Zeynep Oral için tüm yaşamını tiyatroyla yoğrularak geçiren Gülriz Sururi de bir konuşma yapacak.

1972’de arkadaşlarıyla birlikte Milliyet Sanat Dergisi’ni kuran, gazeteci olarak insan hakları, kadın sorunları ve gezi yazılarıyla, araştırma dizi yazı ve seri röportaj dallarında sayısız ödül kazanan Zeynep Oral gecesine aralarında Ali Sirmen, Arif Keskiner, Doğan Hızlan, Halil İbrahim Özcan, Hıfzı Topuz, Mine Kırıkkanat, Nazım Alpman, Yazgülü Aldoğan’ın bulunduğu Zeynep Oral dostları da konuşmacı olarak katılacaklar.

Joan Baez, Sunay Akın, Yekta Kara ve Zülfü Livaneli’nin video mesajlarının ve Oral’ın albümünden fotoğrafların gösterileceği Zeynep Oral’a Saygı Gecesi’ne Müjdat Gezen telefonla bağlanacak.

Oral, “Ustalara Saygı” boyunca tanıklıklarını seyircilerle paylaşacak dostlarını bizzat sahnede ağırlayacak.

Yayınlanmış 17 kitabı bulunan, Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Zeynep Oral için düzenlenen gece, torunu Maya Oral’ın konuşması ve katılımcıların birlikte çektirecekleri hatıra fotoğrafı ardından verilecek kokteyl ile sona erecek.

Bilgi için:

Faruk Şüyün: 0533 468 30 63
Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi: 0 212 351 93 82
Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde.

edebiyathaber.net (24 Mayıs 2017)

Yorum yapın