Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019 kazananları belli oldu

Eylül 16, 2019

Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019 kazananları belli oldu

2011’den beri düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı, Zeynep Cemali Öykü Yarışması‘nın 2019 sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca da duyurulan ve gençlerin her yıl giderek artan bir katılımla ilgi gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması’na bu yıl da 550’ye yakın öğrenci “yalan” temalı öyküleriyle katıldı.

2019 öykülerini Ayşe Sarısayın, Mine Söğüt, Murat Yalçın, Tolga Gümüşay ve Dr. Müren Beykan gibi edebiyat dünyasının değerli isimlerinden oluşan seçici kurul değerlendirdi.

Ülkenin her köşesindeki devlet okullarından ve özel okullardan Günışığı Kitaplığı’na ulaşan yüzlerce öykünün arasından 3 genç öykücünün eseri ödüle değer görüldü. Mersin’den “Çok ‘Çok…'” öyküsüyle Ayşe Ezgi Döm (8. sınıf), Ankara’dan “Ortalık Karıştı” öyküsüyle Batu Özdemir (7. sınıf) ve İstanbul’dan “Amca” öyküsüyle Elif Osmanağaoğlu (7. sınıf) 2019’un ödüllü genç öykücüleri oldu.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2019 Ödül Töreni, 5 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenecek yıllık yayıncılık konferansı 9. Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında gerçekleşecek. Yarışmayı kazanan üç genç öykücü törene aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak; ödüllerini, her yıl olduğu gibi usta edebiyatçıların elinden alacaklar.

Yarışmada dereceye giren öykülerle birlikte, Eskişehir, İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara’dan seçilen
7 “Dikkati Çeken Öykü” de Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2019 Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yayımlanmaya değer görüldü.

ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI 2020 YILI

Son başvuru tarihi 20 Mayıs 2020

2020 teması: ÖZGÜRLÜK

Tema cümlesi: “Tekerleklerin üstünde yelle yarışıyordu.”
Zeynep Cemali’nin Patenli Kız adlı kitabından.

2020 SEÇİCİ KURULU
Osman Şahin, Ahmet Büke, Görkem Yeltan, Gülsevin Kıral ve Dr. Müren Beykan

edebiyathaber.net (16 Eylül 2019)

Yorum yapın