Video: Zeki Demirkubuz “Yeraltı”nın fragmanını yayınladı

Mart 2, 2012

Video: Zeki Demirkubuz “Yeraltı”nın fragmanını yayınladı

Zeki Demirkubuz, 10 Ocak tarihinde Ankara’da çekimlerine başladığı Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” kitabının uyarlaması olan son filmi “Yeraltı”nın fragmanını yayınladı. 

Dostoyevski’nin “Yeraltından Notlar” romanının kendisi için önemli bir çıkış noktası olduğunu, çalışmasının zaman içerisinde serbest bir uyarlamaya dönüştüğünü belirten Demirkubuz, “Senaryoya, meseleye, oradaki adamın karakterine yoğunlaştıkça romanı daha çok keşfettim ve keşfettikçe de en çok da anlatım konusunda sorunlar yaşadığım zamanlar hep kitaba geri dönüp baktım” dedi.

Ankara’nın sinematografik açıdan böyle bir filmin çekilmesi için en uygun mekan olduğunu söyleyen Demirkubuz; “Filmimdeki baş karakterin memur olmasını da düşünerek memur şehri olarak anılan Ankara’ya geldim. Burada film çektiğim için abartıyorum zannedilmesin. Arkadaşlarımla da konuştuğumda şunu belirttim. Ankara’da inanılmaz bir sinematografi var. Sinemacılar, kısa filmciler bunu nasıl keşfetmiyorlar bilmiyorum. Behzet Ç. ekibi dışında daha kimse keşfetmedi bunu” şeklinde konuştu. Düzlüğü, simetri duygusu, caddelerinin ve binalarının hep köşeli olmasından kaynaklı olarak Ankara’nın kendisine sinematografik açıdan mükemmel geldiğini dile getiren Demirkubuz, film bittiğinde izleyicilerin “Ankara bu kadar sinematografik miydi?” sorusunu soracaklarını belirtti.

edebiyathaber.net (02 Mart 2012)

Yorum yapın