“Z: Bir Kuşağı Anlamak” yayımlandı

Kasım 22, 2019

“Z: Bir Kuşağı Anlamak” yayımlandı

Evrim Kuran’ın “Z: Bir Kuşağı Anlamak” adlı kitabı Mundi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Evrim Kuran’dan küresel köyün kaygılı çocukları, Z kuşağı…

Yaratma ve üretme becerileri yüksek, dikkat süreleri kısa. Çevreye duyarlı, diyaloğa açık, gerçekçiler. Adalet istiyorlar.

Ülkemizdeki 25 milyondan fazla 19 yaş ve altı genç ne yaşıyor, nasıl davranıyor, ne hissediyor, ne bekliyor? 20 yıldan beri kuşaklar üzerine çalışan Evrim Kuran’ın Z kuşağını anlamak isteyenler ve kuşağın ta kendisi için yazdığı, Z: Bir Kuşağı Anlamak, gençleriyle birlikte Türkiye’nin geleceğine de ışık tutuyor.

Geniş bir alanda gerçekleştirilen titiz bir araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak hazırlanan kitap; birbirinden çok farklı şartlarda ama aynı küresel köyde yaşayan Z kuşağı bireylerinin gerçekleri, mücadele alanları, zenginlikleri ve giderek sevgisizleşen dünya için yaratabilecekleri farklılıkları okuyucuyla buluşturuyor.

BİR KUŞAĞI ANLAMAK, BİR DÖNEMİ ANLAMAKTIR.

“2000’lerin başından bu yana gördüklerimi kuşaklar üzerinden okumaya çalışıyorum. Kuşakları anlamak; geçmişi onurlandırmak, geleceği mümkün kılmak için fevkalade bir araç. Bir kuşağı anlamak, bir dönemi anlamaktır. Bir dönemi anladığınızda ise paradigmanın kıskacına sıkışmaktan kurtulursunuz. Ve sizin gibi olmayanları kendinize ait yargılarla değil, onlara ait gerçeklerle görmeniz mümkün olur. Bu mümkün olduğunda ise dönüşürsünüz. Birey olarak, kurum olarak, toplum olarak… Bu kitabı Z kuşağını anlamak isteyenler ve kuşağın ta kendisi için yazdım.

Hiçbir bebek nankör, kibirli, tembel, yalancı, riyakâr, hırsız ya da katil olarak gelmez dünyaya. Bebeklikten çocukluğa ve oradan yetişkinliğe geçişteki yolculuk şekil verir iyi insan olma tercihine. Hız ve rekabetle şekillenen ama asla bütünlenmeyen, her şeyin fiyatının bilindiği fakat değerinin bilinmediği bu çağda, biz yeni nesil ebeveynler mutlu çocuk yetiştirmek obsesyonuna kapılıyoruz. Bu nesle iyi bir dünya bırakamıyoruz; dilerim iyi bir nesil bırakıyoruzdur dünyaya…”

Evrim Kuran

EVRİM KURAN, Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA bölümlerinde öğrenim gördü. 2006 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Dinamo Danışmanlık’ta kuşak araştırmaları ve işveren markası çalışmaları yapıyor ve bu alanda dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık şirketi Universum’un Türkiye liderliğini sürdürüyor. PERYÖN-Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Gençlik Kurulları temsilcisi olan Kuran, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Danışma Kurulu üyesi. Çalışmalarına Dinamo’nun Toronto ve İstanbul ofislerinde devam eden Evrim Kuran’ın Türkiye’nin beş kuşağını anlatan Telgraftan Tablete isimli bir kitabı daha var. Çeşitli süreli yayınlarda yazılar yazıyor, konferanslarda konuşuyor, yaşam boyu öğrenci kalmaya çalışıyor.

edebiyathaber.net (22 Kasım 2019)

Yorum yapın