Yüzlerce yazar ve sanatçı, anılarıyla “Ölmeden İyi İnsanlar”da

Ekim 26, 2016

Yüzlerce yazar ve sanatçı, anılarıyla “Ölmeden İyi İnsanlar”da

olmedeniyiinsanlarbaski1Yüzlerce yazar ve sanatçının anılarından oluşan, Yunus Bekir Yurdakul’un hazırladığı “Ölmeden İyi İnsanlar” Yitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tarihe tanıklık eden pek çok isimden bugünün yazarlarına, sanatçılarına uzanan geniş bir kadro yer alıyor “Ölmeden İyi İnsanlar”da. Yunus Bekir Yurdakul’un “Sanat insanlarından güldüşün anılar” alt başlığını verdiği ve uzun yıllar üzerinde çalıştığı bu özel kitap Yitik Ülke Yayınları’nca okura ulaştırıldı. İncelikli yapısı, hiçbir yerde okuyamayacağınız, duyamayacağınız anılarla süslü yüzlerce detay saklı sayfalarda.

Abdülhak Hamit’ten Avni Arbaş’a, Âşık Veysel’den Orhan Veli’ye, Aydın Boysan’dan Cahit Arf’a, Ayla Kutlu’dan Dağlarca’ya, Füruzan’dan Kemal Özer’e, Melih Cevdet’ten Muzaffer İzgü’ye, Neyzen Tevfik’ten Özdemir Asaf’a, Picasso’dan Neruda’ya, Şükran Kurdakul’dan Yaşar Kemal’e, Can Yücel’den Ahmet Günbaş’a…

Çağımızın tanığı yazın-sanat insanlarından hüzünle gülümsetirken ince ince düşündüren anılar…
Onları, bu incelikli / nüktedan yönleriyle biraz daha yakından / belki de yeniden tanıyacaksınız.
Onlar, dünün birikimiyle bugünden derlediklerini hepimiz için, insanlık için ışığa çevirdiler.
Onlar, ölmeden iyi insanlar. Yunus Bekir Yurdakul’un editörlüğünü yaptığı “Ölmeden İyi İnsanlar”, keyifle okuyacağınız çok özel bir yapıt.

edebiyathaber.net (26 Ekim 2016)

Yorum yapın