“Yüzler” ya da bir kaybedenler romanı

Mart 8, 2013

“Yüzler” ya da bir kaybedenler romanı

Emrah Polat’ın yeni romanı Yüzler, Sel Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Romanda, üç karakterin bir günü anlatılırken geri dönüşlerle karakterlerin ve ülkenin yakın geçmişinden kesitler de görülüyor. Bu, aynı zamanda 12 Eylül ’80 ile karşılaşan ve çaresizlik içinde savrulan insanların da tarihi. İkiyüzlülük ise, Ankara’nın kendine özgü dokusunun fon olarak kullanıldığı romanın önemli izleklerinden biri.

Arka kapak yazısı:

Hayata karşı mağlup olmuş ya da baştan kaybetmiş insanların yolları mutsuzluk üzerinden kesiştiğinde birbirlerinin iç ya da ikinci yüzünü görmeye çalışırlar. Gündelik konuşmalarındaki belli belirsiz acıdan, kabullenilmiş yenilgilerden tanırlar birbirlerini; mutsuz evlilikler, işsizlikler, hayal kırıklıkları, hep başka bir dünya düşü.

Emrah Polat Yüzler’de, ülkenin kaderini değiştiren sürecin gölgesinde tutunmaya çalışan hayatların bugününü ve geçmişini, daha bütün bir resmin kırık dökük bir parçasını içtenlikle anlatıyor… Bilenlerin çok sevdiği, diğerlerinin hiç anlamadığı kendine has dokusu, atmosferi, dışardan donmuş gibi görünen ritmi, sokakları ve yokuşlarıyla, Seyranbağları, Mamak, Ulus, Türközü’yle Ankara’nın ve ona has karakterlerin öyküsü; durgunluğun içinde patlayan, sıradanlık içinde devinen, derin ve dingin, yorgun ve öfkeli…

Yazar hakkında:

Emrah Polat, (1974) ODTÜ Sosyoloji bölümünü bitirdi. Köpek  Adamlar isimli ilk romanı 2012 yılında Arnavutluk ve Bulgaristan’da, 2013 yılında ise Romanya’da yayınlanmıştır.

Tadımlık bir bölüm okumak için tıklayınız.

Yorum yapın