Yusuf Çopur’dan çocuklar için YUYU serisi

Haziran 21, 2016

Yusuf Çopur’dan çocuklar için YUYU serisi

yuyuEğitimci-yazar Yusuf Çopur’un yazdığı ve dört kitaptan oluşan YUYU serisi Venüs Çocuk Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım Bülteninden:

Yuyu, her çocuk gibi sevimli, meraklı, hayvan dostu, maceracı ve sonsuz bir hayal gücüne sahip…

YUYU Nerede?

Tomtom ailesi pikniğe gitmek için yola koyulur. Yuyu, piknik için geldikleri ormanda dinmek bilmeyen macera tutkusunun peşinden gider. Yuyu, birbirinden ilginç bitkilerin, hayvanların olduğu ormanda kaybolur. Annesi, babası ve kardeşi Zuzu onu her yerde aramaya koyulur. Yuyu, ne yapacağını bilemez haldeyken bir papağan gelir yanına ve her şey bir anda değişir! Yuyu ve papağanın yaşadıkları sizleri de heyecanlandıracak!

YUYU Hayvan Dostu

Yuyu, kardeşi Zuzu ve annesi Lulu’yla okula giderken bir sokak kedisiyle karşılaşır. Adını Momo koydukları bu kedi,Tomtom ailesinin ve sokak hayvanlarının hayatını değiştirir.Nasıl mı? Cevabı için kitabı okumalıyız. Haydi!

YUYU Yıldızlar Diyarında

Yuyu’nun en büyük hayali, yıldızlara yolculuk etmek. Birbirinden heyecanlı maceralara atılan Yuyu,bu kez dünyadan çok uzaklara gitmeye karar verir…Acaba bu isteğini gerçekleştirebilecek mi ? Uzayda yapayalnız kalırsa neler yapar? Evine dönmesi kolay olur mu? Yuyu’nun nefes kesen bu serüvenine eşlik etmek için acele edin!

YUYU Hayvanat Bahçesinde

Tomtom ailesi hayvanat bahçesine gitmeye karar verir. Yuyu birbirinden sevimli ve ilginç hayvanlarla geçireceği zamanın hayalini kurar. Bilet almak için sıraya girdiklerinde olanlar olur… Yuyu, herkesi merakta bırakacak bir maceraya çoktan atılmıştır bile! Hayvanat bahçesinde yaşananlara inanamayacaksınız!

Yusuf Çopur, 1984’te Gaziantep’te doğdu. İlköğrenimini İncirli Köyü’nde, liseyi Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde; yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Edebiyatı bölümünde bitirdi.  Halide Edib Adıvar’ın 1939-1945 yıllarında Akşam Gazetesinde çıkan makalelerini tahlil ettiği tez çalışması aynı üniversitece yayınlandı.

2007 yılında Bağcılar Atatürk İlköğretim Okulunda göreve başlayan yazar, 2012’de Junior Chamber International (JCI) Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından  verilen “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” ödülünün sahibi oldu.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığınca İstanbul’da “Yılın Öğretmeni” seçildi. 2013-2016 yılları arasında Belçika’da Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak çalıştı. Çeşitli gazetelerin kitap eklerinde (Radikal, Cumhuriyet, Akşam, Star) ve edebiyat dergilerinde öyküler (Varlık, Kafkaokur) kitap tahlilleri ve eleştirileri yazıyor. Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Yeni Türk Edebiyatı bölümünde “Selim İleri’nin Romanlarında Metinlerarasılık” isimli çalışmasıyla doktora eğitimini tamamladı. Daha Vakit Var ve Bir Uzak Düş adlı romanlarını Kırmızı Kedi Yayınlarından çıkan yazar İstanbul’da Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

edebiyathaber.net (21 Haziran 2016)

Yorum yapın