“Yürüyen Kentler” ve İhanet Altını” raflarda

Mayıs 22, 2013

“Yürüyen Kentler” ve İhanet Altını” raflarda

Philip Reeve’in yazdığı bilimkurgu dizisi “Yürüyen Kentler” ilk iki kitabıyla Türkçede. ON8 Kitap’ın yayımladığı Yürüyen Kentler ve İhanet Altını, gençler için heyecanlı bir okuma vadediyor.

İngiliz yazar ve çizer Philip Reeve, bol ödüllü bilimkurgu dizisinde, insanın bütün yüzlerine, geçmişine ve geleceğine cesaretle bakıyor. “Yürüyen Kentler” dizisi okurunu, sıradışı karakterlerin, makinelerin, insanlığı sorgulayan insanların, korkan ve korkutan kentlerin cirit attığı benzersiz bir evrende soluksuz bir varoluş mücadelesine ortak ediyor.

Dünya artık bildiğimiz yer değil. 60 Dakika Savaşları’yla kendini tüketmiş insanlık, yürüyen kentlerin üzerinde ürkütücü bir geleceğe doğru yol alıyor. Kentler birbirinin peşinde, kentler birbirinin besini. Çünkü hayatta kalmanın tek yolu, kendinden zayıf olan kenti ele geçirmek ve sindirmek. Avcının her an av olabileceği bu yolculuğun dişlilerini ise siyaset ve aşk döndürüyor. Dünyanın tüm kaynaklarını ele geçirme hırsıyla yanıp tutuşan liderlerin, özgürlüklerini korumak için direnenlerin, aşkı için ölüme gitmeyi ve ölüme göndermeyi göze alanların yaşadığı ya da savaştığı, kimi masalsı, kimi cehennemi kentlerin büyük yolculuğu başlıyor. İnsanlar ve kentler, karanlıkla aydınlığın birbirine karıştığı bu yolda, belki sonlarına yürüyecekler, belki de umudu yoktan var etmeyi başaracaklar…

Dizinin diğer kitapları olan Cehennem Makineleri ve Karanlık Düzlük, yaz başında yayımlanacak.

edebiyathaber.net (22 Mayıs 2013)

Yorum yapın