Yunan Adaları’na dair en kapsamlı gastroseyahat kitabı

Ağustos 24, 2017

Yunan Adaları’na dair en kapsamlı gastroseyahat kitabı

Ufuk Kaan Altın’ın yazdığı, Mylos Kitap etiketini taşıyan “Merhaba Cancağızım”, Yunan Adaları’na dair en kapsamlı gastroseyahat kitabı olma özelliğini taşıyor.

Tanıtım bülteninden

Ufuk Kaan Altın, “Benim Güzel Lokantalarım”, “Meyhanedeyiz Yine Bu Gece” ve “Balıklama“dan sonra bu kez bir gastro-seyahat kitabıyla karşımızda. “Bir Şikemperverin Gastro-Seyahat Notları” üst başlığını taşıyan “Merhaba Cancağızım/Ya sou vre!”de Altın, beş yıla yayılan bir süreçte Yunan Adaları seyahatlerinden damıtıp derlediği bilgi ve deneyimini, çoğunu kendi çektiği kareler eşliğinde okuyucunun beğenisine sunuyor.

Bizde neden yok?!

“Annalar, Manoslar, Mihalisler, Hristoslar, Sevastiler, Taki Babalar, Stavroslar, Vasilisler, Yannisler… Bozulmamış, basit, samimi, candan, işini dürüstçe yapan, hırslarından arınmış insanlarla tanışmaya hazır olun” notuyla birlikte.

Hem karakter, hem de yemek kültürü anlamında “Türkiye’de niye olmuyor?” “Olanı neden bu kadar az?” sorularının yanıtlarını bulacaksınız “Merhaba Cancağızım”da.
“Aynı deniz, aynı balıklar, aynı ürünler olabilecekken bizde neden oradaki çeşitlilik yok?” sorusunun yanıtını da.

Yanıt basit; bizim gibi denizi talan etmiyorlar, etmemişler çünkü. Hem işlerine, hem kendilerine, hem de bu kültüre saygılılar. Balık olmadan yok olacaklarının farkındalar.

Bu çağrıya uyun

Hayatın aheste aktığı Yunan Adaları’na keyifli bir yolculuğa davet ediyor Ufuk Kaan Altın sizi.
Güzel insanların diyarına… Gezerken lezzetli yemekler tadacağınızın garantisini de veriyor.
Bu çağrıya uyun, pişman olmazsınız…

edebiyathaber.net (24 Ağustos 2017)

Yorum yapın