Yoksa siz hala gerçek bir flamingo görmediniz mi?

Şubat 23, 2015

Yoksa siz hala gerçek bir flamingo görmediniz mi?

flamingo_gunlugu_kapak.inddKoray Avcı Çakman’dan 6 yaş ve üstü çocuklar için hayvan sevgisi üzerine kaleme alınmış yeni bir kitap: Flamingo Günlüğü, Reha Barış’ın resimleri ve Can Çocuk etiketiyle raflarda.

Fotoğraf makinesi, seyir defteri, kamuflaj ağı… Her şey hazır! Soluğunuzu tutmaya hazırlanın! Kahramanımız Kaan’la bir belgesel çekim ekibine katılıyoruz. Çitaların rüzgârla yarış edercesine koşması, bir kaplanın akşam yemeğini saatlerce kovalaması, bir balık sürüsünün nehirdeki gezintisi, daldan dala çığlık çığlığa atlayan maymunlar… Ancak belgesellerde izleyerek tanıyıp öğrendiğimiz doğanın büyüleyici sakinlerini ekran karşısında oturarak değil de, bizzat evlerinde ziyaret etsek sizce de heyecan verici olmaz mı?

Kahramanımız Kaan işte böyle bir fırsatla karşı karşıya! Nesli tükenen hayvanlarla ilgili ödev hazırlayacak olan Kaan kendisine konu olarak flamingoları seçer. Babası da onun bu merakına karşılık bir sürpriz yapar ve belgesel film çeken bir arkadaşının ekibine katılarak flamingoları doğal ortamlarında gözlemleme fırsatı bulurlar.

Birbirinin peşi sıra gelen doğa katliamlarına dur diyecek bireyler yetiştirmek öncelikle doğasını tanıyan, seven bir bilinç yaratmakla başlar.

Koray Avcı Çakman: Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. mezunu olan ve 2006 yılından beri serbest yazar olarak çalışan Koray Avcı Çakman’ın çocuklara yönelik 170 öykü ve masal kitabı çeşitli yayınevleri tarafından yayımlanmıştır. 2006 yılı Ömer Seyfettin Öykü Yarışması’nda mansiyon, II. Behiç Erkin Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü, “Arkadaşım Flamingo” temalı çocuk öyküleri yarışmasında ve II. Kelendiris Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülleri kazanmıştır. 2011 yılında “Almarpa’nın Gizemi” ile Tudem Edebiyat Ödülleri’nde çocuk romanı dalında birinci olmuştur.

edebiyathaber.net (23 Şubat 2015)

Yorum yapın