“Yitik Ülke Edebiyat Dergisi” çıkıyor

Şubat 27, 2012

“Yitik Ülke Edebiyat Dergisi” çıkıyor

“Yitik Ülke Edebiyat Dergisi” yayına hazırlanıyor.

Yitik Ülke Yayınları özel ve katılımcı bir edebiyat dergisi hazırlıyor. Ortak kitap şeklinde ve zamansız olarak çıkacak olan derginin adı “Yitik Ülke” ve her sayı rakamlarla sembolize edilerek çıkacak; ilk sayının adı “Yitik Ülke 1″, sonrakiler “Yitik Ülke 2″, “Yitik Ülke 3″ şeklinde devam edecek.

Dergi kitap şeklinde ve bir kitaba has özelliklerle, 64 ile 96 sayfa arasında, siyah beyaz, sınırlı sayıda özel baskı olarak yayımlanacak. Dergi Türkiye’deki tüm kitapçılarda ve D&R şubelerinde kitap raflarında olacak (aylık dergilerin arasında değil). Her dergi özel olarak numaralandırılacak.

Okurlar, kısa öykü, çeviri öykü, çeviri şiir, haiku şiirleri gibi tarzlarda eserlerinizle dergiye katılım başvurusunda bulunabilir.

Katılım için

Eserlerinin Yitik Ülke’de yayımlanmasını isteyenler, [email protected] adresine veya Kadir Aydemir “Yitik Ülke Edebiyat Dergisi” PK. 212 Beyoğlu/İstanbul adresine özgeçmişlerini ve detaylı iletişim adresleriyle birlikte en az iki çalışmalarını yollamalı.

Yollanan eserler daha önce hiçbir yerde, hiçbir ortamda yayımlanmamış ve gönderene ait olmalı.

Kısa öykülerde bir A4 sayfasını geçmeyen öyküler öncelikli olarak değerlendirmeye alınır. Diğer öykü türlerinde de sınır iki A4 sayfası. Her konuda ve her tür öykü yollanabilir.

Yayımlanmayan ürünler iade edilmez. Dergi için gönderilen ürünler yayın kurulunca seçilir, yayımlanacak olması halinde eserin yazarı bilgilendirilir.

Yazanlar kadar çizerler, ressamlar ve fotoğrafçı arkadaşlar da küçük ebatlı siyah beyaz işleriyle Yitik Ülke sayfalarına davetliler.  

edebiyathaber.net (27 Şubat 2012)

Yorum yapın