“Yerinde ve Yerlisiyle İyileştirme: Küçük Armutlu Mahallesi Yarışması” semineri 4 Mayıs’ta

Mayıs 3, 2015

“Yerinde ve Yerlisiyle İyileştirme: Küçük Armutlu Mahallesi Yarışması” semineri 4 Mayıs’ta

carsMSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri’ne 4 Mayıs 11.00’de #dayanışma teması ile devam ediyor, “Yerinde ve Yerlisiyle İyileştirme: Küçük Armutlu Mahallesi Yarışması” başlıklı sunuşları ile Ali Birer, Devrim Çimen, Senem Doyduk, Burcu Yiğit Turan, Mücahit Turung’u konuk ediyor.

Halk Meclisi Üyesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şubesi Üyesi Ali Birer; Asıl Jüri Üyesi Devrim Çimen; Danışman Jüri Üyesi ve Mimar Meclisi Üyesi Senem Doyduk; Yarışma Çalıştay Yürütücüsü Burcu Yiğit Turan ve Yarışmacı Mücahit Turung’un yapacağı ve yarışma sürecinin ele alınacağı sunuşun tanıtım metninden:

“’Küçük Armutlu Yerinde ve Yerlisiyle İyileştirme Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’ 3 Temmuz 2015 yılında ilan edildi. Yaz ayları boyunca 33 grubun, alan görme gezilerinde mahalleliyle uzun süreli paylaşımları oldu. Ekim ayındaki proje teslimlerinden önce, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ön kolokyumlar düzenlendi. Ön kolokyumlarda; yarışmanın içeriği, hedefi ve mimarlık ortamındaki diğer yarışmalardan farklılaştığı noktalar; jüri üyeleri, raportörler, halkın mühendis mimarları, halkın hukuk bürosu, halk meclisi ve mimar meclisi üyelerinden oluşan konuşmacılar tarafından aktarıldı. Yarışma sonuçlarının açıklanmasının ve mahallede inşaatı sürmekte olan cemevinin tören salonunda gerçekleştirilen kolokyumun ardından, sürecin değerlendirildiği iki adet post kolokyum; Mimarlar Derneği 1927 ve Türk Serbest Mimarlar Derneği Ankara Şubesi’nde, 2016 Ocak ayı içerisinde, yine, yarışmanın tüm aktörlerinin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yaz aylarında, yarışma alanları için gerçekleştirilmesi planlanan “Kolektif İnşa Atölyesi” öncesinde, avan projelerin geliştirilmesi ve yarışma sürecine katılımcıların arttırılması amacıyla Çalıştaylar Serisi planlandı. 26-27 Mart tarihlerinde ilkinin gerçekleştiği Çalıştay Serisi’nin ikincisi, 15-16 Mayıs tarihlerinde yapılacağı ilan edildi. Küçük Armutlu Yarışması aracılığıyla, mimarlık ve ilgili diğer disiplinlerden öğrencilerin mahalle ile etkileşimini sağlamayı hedefleyen süreç, alanlarda gerçekleşecek olan inşa atölyesi ile tamamlanması planlanmakta.”

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2016)

Yorum yapın