Yeniden Sanat ve Hayat dergisinin Kış 2017 sayısı raflarda

Şubat 14, 2017

Yeniden Sanat ve Hayat dergisinin Kış 2017 sayısı raflarda

sanatYeniden Sanat ve Hayat dergisinin Kış 2017 sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Üç ayda bir yayımlanan dergi yeni sayısında; yaşamları, üretimleri ve kırılma anlarındaki duruşları ile tarihe yön vermiş olan aydınları ve aydın tavrını masaya yatırıyor. Kutsiye Bozoklar, Feyzi Çelik ve Temel Demirer’in aydın meselesi ile ilgili yazılarının yer aldığı Tartışma Kültürü Bölümü; radyo ve televizyonların kapısına kilit vurulduğu, gazete ve dergilerin kapatılıp gazetecilerin tutuklandığı, kanun hükmünde kararnameler ile binlerce kişinin hayatının çalındığı…  bir ortamda aklını ve yüreğini aydınlık bir dünya yaratmaya adayan aydınların bu zor zamanların atlatılmasındaki rolüne değinerek oldukça ilgi çekiyor.

Güllü Şimşek, Mehmet Akkaya, Emin Karaca, Sibel Özbudun, B.Sadık Albayrak ve Mine Şirin dosya konusunu tamamlayan birbirinden değerli yazıları ile Mevsimler Bölümünde bir araya geliyor.

Birbirinden güzel şiirler, öyküler ve diğer edebi ürünlerden oluşan Harman Bölümü büyük beğeni kazanacak. Halklar bahçesi olan ve gökkuşağının tüm renklerine ev sahipliği yapan coğrafyamızda, dilleri ile ben varım diyen kadim halklar yine Mozaik Bölümünde buluşuyor.

Bir Osmanlı aydını olarak sınıf intiharı yaparak; bir kıyamın, başka bir dünya kurma mücadelesinin sancağına dönüşen Şeyh Bedrettin’in mücadelesini Çentik Bölümünde okurlara sunuyor.

Pano Bölümünde tiyatrodan sinemaya, felsefeden söyleşiye değin birbirinden değerli yazıları okurların beğenisine sunulurken,  Ayraç Bölümünde de severek okunacağı düşünülen kitaplar okurları bekliyor olacak.

edebiyathaber.net (14 Şubat 2017)

Yorum yapın