“Yeni Kötü Günler: Sanat, Eleştiri, Acil Durum” yayımlandı

Şubat 16, 2017

“Yeni Kötü Günler: Sanat, Eleştiri, Acil Durum” yayımlandı

Yeni_Kotu_GunlerHal Foster’ın derlediği Yeni Kötü Günler: Sanat, Eleştiri, Acil Durum, Ferit Burak Aydar çevirisiyle Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Princeton Üniversitesi Sanat ve Arkeoloji Bölümü’nde Townsend Martin Profesörü ve October dergisinin editörü Hal Foster tarafından derlenen kitapta Foster, sanat ve eleştirinin son yirmi beş yılda geçirdiği büyük dönüşümü Bertolt Brecht’in “Eski güzel günlerle değil, yeni kötü günlerle başlayın” nasihatinin ışığında inceliyor.

Cindy Sherman, Thomas Hirschhorn ve Isa Genzken gibi farklı mecralarda çalışan sanatçıların işlerine Jacques Rancière, Bruno Latour ve Giorgio Agamben gibi farklı “meşrep”lerden düşünürlerin yazdıklarının yardımıyla bakan Foster, neoliberalizmin ve teröre karşı savaşın yarattığı küresel “acil durum”u sanat içinden anlamaya çalışıyor ve bize dört “kavramsal araç” sunuyor: abject, arşiv, mimesis ve güvencesizlik.

Yeni Kötü Günler, çağdaş sanat ve eleştirinin günümüz dünyasının oynak ve bulanık gerçekliğine verdiği ve veremediği cevapları toparlayıp yeni sorularla tartışmaya açıyor.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2017)

Yorum yapın