Yeni bir yayınevi dosya kabul etmeye başladı

Temmuz 10, 2018

Yeni bir yayınevi dosya kabul etmeye başladı

Haziran’da “resmi” olarak yayın hayatına başlayan Kaos Çocuk Parkı edebiyat, felsefe ve eleştiri kuramları; öykü, şiir deneme, roman, oyun ve eleştiri türünde özgün dosyalar kabul etmeye başladı.

Kaos Çocuk Parkı Kolektifi bünyesinde kurulan yayınevi, aslında yayın dünyasında yeni değil. Sektörün erkiyle şair ve yazarları sömürmesine karşı yıllardır farklı biçimlerde mücadele veren Kaos Çocuk Parkı Kolektifi, Peron Kitap’tan çıkardığı Kaos Çocuk Parkı Kitaplığı serisiyle “başka bir yayıncılık mümkün” demeye başladı. Öncesinde Kaos Çocuk Parkı dergisi ve fanzinler de yayımlayan kolektif, ticari kaygıların edebiyattan uzak durması gerektiğine inanarak sistemin karşısına konumlanıyor ve yayınevinde de buradan doğru bir anlayış benimsiyor.

Dosya kabul etmeye başladığının çağrısını yapan yayınevinin Kolektif Yayın Kurulu tarafından değerlendirilecek olan eserler, kuruldan geçtiği takdirde herhangi bir baskı ücreti talep edilmeden basılacak: “Kolektif Yayın Kurulu, dosyaları eser sahiplerinin maddi imkânları veya imkânsızlıklarına göre değil edebiyat ve bilimin evrensel ölçütlerine istinaden değerlendirip içerikle ilgili gerekli bulduğu düzelti ve editörlük faaliyetlerini yerine getirerek eserlerin yayımlanmasını üstlenecektir.”

Dosyalarını yayınevine iletmek isteyen yazarlar, [email protected] adresine e-posta gönderebilirler. Kaos Çocuk Parkı ile ilgili detaylı bilgi almak için Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (10 Temmuz 2018)

Yorum yapın