“Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık” yayımlandı

Temmuz 22, 2015

“Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık” yayımlandı

YARATICI YAZARLIKconZümrüt Bıyıklıoğlu‘nun “Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık adlı kitabı Esen Kitap etiketiyle yayımlandı.

Zümrüt Bıyıklıoğlu’nun ikinci kitabı Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık kurmaca metin yazmak isteyen herkes için basit teknikler sunuyor ve yazmanın herkes için mümkün olabileceğini gösteriyor.

Zümrüt Bıyıklıoğlu Yeni Başlayanlar İçin Yaratıcı Yazarlık‘ta, kalemi eline alan ama bir türlü kurmaca metin dünyasına giremeyen, nereden başlayacağını bilemeyen yazar adaylarını en basit tekniklerle eğitiyor. Yazarlığın ilk önemli sorularından biri olan “nasıl yazılır?” sorusunun cevabının öğretildiği kitapta; çatışma, olay örgüsü, karakter oluşturma, başlangıç cümlesi, mekân ve zaman tercihi gibi öğeler dünya ve Türkiye edebiyatından örneklerle anlatılıyor. Ayrıca kitabın içinde yer alan alıştırmalar yazar adaylarının kalemlerini geliştirmeleri için bir fırsat sunuyor.

Yazma sanatının yetenekle olan bağı önemini korurken, yazmanın teknik detaylarını bilerek başlamak, yazarlık yolunda kalıcı bir adım atmanın güvencesidir. Yaratıcı Yazarlık bu anlamda yazarların yetenekten sonra ihtiyacı olan en önemli unsur olan “bilgi”yi vererek onlara özgüven aşılıyor. Öncesinde yazmaya ve kurmacaya dair hiçbir bilgisi olmayanlar için kurgulanan bu kaynak kitap, herkesi yazmaya davet ediyor. Kitap ayrıca, içindeki örneklerde geçen edebi eserler ve sonunda bulunan kaynakça ile bu konuda daha fazla okuma yapmak isteyenler için değerli bir referans olma özelliği taşıyor.

Zümrüt Bıyıklıoğlu

İstanbul’da doğmuştur. Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlamıştır. Uluslararası bir firmada yaklaşık on yıl boyunca, değişik kademelerde finans ve ERP üzerine çalışmıştır. Yazma macerasına atılmak üzere işinden ayrılmış, sırasıyla Murat Gülsoy, Mario Levi ve Robert McKee’nin yaratıcı yazarlık ve senaryo yazımı atölyelerine katılarak kendisini bu alanda yetiştirmeye çalışmıştır. Çocuklar için öykü yazım tekniklerini anlatan ilk kitabı, Küçük Yazarın El Kitabı Şubat 2015’te Esen Kitap’tan çıkmıştır. Bu kitapla, yıllarca okuyarak edindiği bilgileri sadeleştirip çocuklara uygun hale getirmiş, küçük yaşta okuma ve yazmanın sonsuz evreninde yolculuğa çıkmalarına olanak sağlamıştır. Yazar, öykü yazmanın kurallarını ve tekniklerini anlattığı kitaplarında anlaşılır olmaya özen göstermiş, verdiği atölye ve eğitimlerde de özellikle bunu korumaya çalışmıştır. Eşi, biricik oğlu ve kedileriyle İstanbul’da yaşayan yazar, özel okullarda çocuklara yaratıcı yazarlık dersleri vermeye ve kitap yazmaya devam etmektedir.

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2015)

Yorum yapın