Yemekte ne var?

Mart 14, 2014

Yemekte ne var?

irikiyim_timsah_kapak.inddMidesine birkaç tane çocuk indirmeye kararlı bir timsahın başına gelenleri anlatan “İrikıyım Timsah”ta Roald Dahl, iyinin kötüye karşı direnmesini bilindik esprili ve sivri dilli üslubuyla anlatıyor. “İrikıyım Timsah” aynı zamanda Roald Dahl’ın çizer Quentin Blake’le ilk çalışmaya başladığı kitap…

Çocukları yemek için çeşitli planlar yaptıktan sonra planlarını uygulamaya koyan İrikıyım Timsah’ın aklına, ormanın iyi hayvanlarının ona engel olmaya çalışacağı gelmeyince başına türlü türlü iş geliyor. Dünyaca ünlü yazar Roald Dahl’ın eseri, Celâl Üster çevirisiyle okurlarıyla buluşuyor.

Kuralları hiçe sayan ama zekice yazılmış çocuk kitapları ve büyüklere yönelik korku öyküleriyle çok sevilen bir yazar olan Dahl’ın pek çok kitabı ve öyküsü film, müzikal ve tiyatro oyunu haline getirildi. II. Dünya Savaşı’nda savaş sırasında tanıştığı C.S.Forester’ın özendirmesiyle, orduda çalıştığı yıllarda başından geçen olayları yazmaya başladı. İlk kitabı, Walt Disney için yazdığı Gremlins olan Roald Dahl’ın, Can Çocuk’tan “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”, “Matilda” gibi pek çok kitabı bulunuyor.

“İrikıyım Timsah, Şişkopatates’e dişlerini göstererek sırıttı:

Açlıktan içim eziliyor/Zil çalıyor karnım

Şöyle lokum gibi/bir şeyler atıştırmalıyım!

‘Neymiş o lokum gibi şey?’ diye sordu Şişkopatetes.

‘Bil bakalım,’ dedi Timsah. ‘İki bacağının üstünde yürüyen bir şey.’

edebiyathaber.net (14 Mart 2014)

Yorum yapın