Yemek ve milliyetçilik arasındaki ilişki bu kitapta

Ağustos 9, 2018

Yemek ve milliyetçilik arasındaki ilişki bu kitapta

Atsuko Ichijo ve Ronald Ranta’nın “Yemek ve Ulusal Kimlik” adlı kitabı, Emrullah Ataseven çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bu kitap milliyetçi siyasetle küresel kapitalizm bağlamında yemek ile milliyetçilik arasındaki ilişkiyi güncel vaka çalışmalarından yararlanarak kapsamlı bir şekilde incelemektedir. İktidar ve otoritenin elinde yemek bir milletin biçimlendirilmesine yönelik olarak kullanılan bir araca dönüşür. Yemeğin ulusal otantikliğine dair sembolik tartışmalar da bunu uluslararası bir çerçeveye taşır. Ichijo ile Ranta yemeğin siyasetle bu denli iç içe geçmiş olmasını masaya yatırmaktadır. Milliyetçilik çalışmalarında ihmal edilmiş olan bu konu bu eserde Japon usulü makarnadan Filistin-Arap yemek kültürünün İsrailleştirilmesine ve ulus devletlerin uluslararası arenada yürüttükleri gastrodiplomasiye kadar ele alınmıştır…

Atsuko Ichijo 

Birleşik Krallık’ta Kingston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde hocadır. Araştırma alanları milliyetçiliğin çeşitli yönlerine odaklanmaktadır. Nationalism and Multiple Modernities: Europe and Beyond [Milliyetçilik ve Çoklu Moderniteler: Avrupa ve Ötesi] (2013) adında bir kitabı bulunmaktadır ve Nations and Nationalism [Uluslar ve Milliyetçilik] adlı çalışmanın editörlerinden birisidir.

Ronald Ranta
Birleşik Krallık’ta Kingston Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde hocadır. Araştırma alanları dış politika, Arap-İsrail ihtilafı, yemeğin siyaseti ve milliyetçilik çalışmalarını içermektedir. Political Decision Making and Non-Decisions [Politik Karar Verme ve Karar Verememe] (2015) ile From the Arab Other to the Israeli Self [Öteki Arap’tan İsrailli Ben’e] (2015) adlı kitapları yazmıştır.

edebiyathaber.net (9 Ağustos 2018)

Yorum yapın