Yazım Kılavuzu yayıncılık ve kültür hayatına ilk adımını atıyor

Ocak 31, 2017

Yazım Kılavuzu yayıncılık ve kültür hayatına ilk adımını atıyor

deger-1200x750Yazım Kılavuzu yazar adaylarına destek vermek üzere yayıncılık ve kültür hayatına ilk adımını atıyor.

Tanıtım bülteninden

Yazım Kılavuzu okuma sevdalısı, yazma meraklısı, idealizmini her şeye rağmen yitirmemiş, hayalperest yazar adayları arayan bir platform. Bu yazar adaylarını gene aynı özelliklere sahip deneyimli yazarlar ve editörlerle buluşturmak amacıyla yola çıktı. Eskinin usta çırak ilişkisini günümüz dijital ortamına taşımaya niyetli. Fikir aynı, yöntem farklı.

Bugüne kadar yazdıklarını kimseye okutamamış, eserini gönderdiği yayınevlerinden geri dönüş alamamış, edebiyat dergilerinde yer bulamamış, kalemi elinden düştü düşecek yazar adaylarına bir el uzatıyor. Yazdıklarının tarafsız olarak değerlendirilmesine ve bu yolda bir ışık tutulmasına duydukları ihtiyaç konusunda onları haklı görüyor ve anlıyor. Zira yol gösterecek doğru kişilere ulaşmanın kolay olmadığını bilen ve yıllardır kelimelere hizmet eden bir ekipten oluşuyor. Bu zorluklarla başa çıkabilmeleri, kalemlerini geliştirebilmeleri ve yayın hayatında bir yer bulabilmeleri için yolculuklarında onlara kılavuzluk etmek istiyor. Ustalarından aldığı eli, yolun başındakilere uzatıyor.

www.yazimkilavuzu.com.tr kurgu metinlerin doğru ve hızlı değerlendirilmesi için tasarlanmış bir platform. Eserler kolaylıkla yüklenebilir, her bir metin için konusunun uzmanı bir yazar, bir editör ve Yazım Kılavuzu’ndan olmak üzere üç farklı geri bildirim alınabilir ve e-dergi aracılığıyla göz önünde olma şansı yakalanabilir. Yazım Kılavuzu redaksiyon ya da editörlük hizmeti veren bir oluşum değil. Elbette bu alanlarda yardıma ihtiyacı olanlara da elinden gelen desteği veriyor. Yazım Kılavuzu, nitelikli içerikleri yakalama ve onlardan birer değerli kitap yaratma üzerine odaklanmış, edebi değerlendirmeler oluşturan ve yeni yazarların yollarına devam etmelerini sağlayan bir ajans. Muradı yeni yazarlara ve edebiyata katkı sağlayacak pırıl pırıl eserlere ulaşmak, onları birbirlerine değer katabilecekleri yayınevleri ile bir araya getirebilecek alt yapıyı sağlamak.

Yazım Kılavuzu yukarıda belirtildiği gibi “Değerlendirme Raporları” dışında çalışmalar da yapıyor. Hem yazar adaylarına hem yayınevlerine destekler veriyor. Geliştirici Editörlük, Yazar Koçluğu, Yayın Danışmanlığı ve Atölyeler faaliyetlerinden bazıları. İlk kelimeden son kelimeye, hatta kitap haline gelerek raflara ulaşmasına kadar fikrin arkasında olacak.

Projede Yazım Kılavuzu ile hareket eden yayın dünyasının değerli ve önemli isimleri var. Sevengül Sönmez, Irmak Zileli, Birsen Ekim Özen, Ayça Güçlüten, Nihan Bora, Neşe Mesutoğlu, Gülşah Elikbank, Seçil Çömlekçi bu isimlerden birkaçı. Gün geçtikçe de ekip büyüyor. Güçlü, deneyimli, çalışkan ve inanan bir ekip…

Yazım Kılavuzu’nun fikir anneleri ise Şeniz Baş ve Pınar Akseki. Üç yıldır üzerinden düşündükleri, böyle bir iş olsa ne güzel olur dedikleri fikri, belki de ülkemizin en zor zamanlarından geçtiği bir aralıkta, umut verici bir yıldız olması amacıyla hayata geçirdiler. Ekte, sitede kendi sözcükleriyle kendilerini anlattıkları özgeçmişlerini de görebilirsiniz.

Yazım Kılavuzu en sevdiği alıntı ile sizlere ve yazar adaylarına selam veriyor, hoş bulduk!

“Beni hemen anlamalısın çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlaşılmaya mecburum…” Oğuz Atay – Tehlikeli Oyunlar

edebiyathaber.net (31 Ocak 2017)

Yorum yapın