Yazarkafa’nın yeni sayısı yayımlandı

Ekim 3, 2018

Yazarkafa’nın yeni sayısı yayımlandı

Edebiyat-sanat dergisi Yazarkafa, 23. sayısını okurlarıyla buluşturdu. Derginin yeni sayısındaki dosya konusu Edip Cansever.

Tanıtım Bülteninden:

“Var olmak, bir umudun sözcüsü olmaktır aynı zamanda.”
Gerçeküstücü imgeleriyle edebiyatımızı zenginleştiren, modern hayat simgelerini şiirine yerleştiren ve dramatize karakter yaratma konusunda ustalaşan Edip Cansever ile karşılıyoruz sizleri.
Dosya konumuzu Alper Beşe ve Nazê Nejla Yerlikaya dolduruyor. Cansever’in hayatına ve şiir anlayışına daha yakından bakmaya çalışacağız.
Caner Turan ve Arzu Erdinç öyküleriye, Sylvan Clownson ise “Terliksi” isimli anlatısı ile bu sayımıza katkıda bulunan diğer isimler.
Baki Demirtaş, Snowpiercer filminin incelemesiyle yer alıyor bu sayımızda. Biyografi sayfamızı Arzu Şen’in “Günlerden Aziz Nesin” adlı yazısı süslüyor.
Eşref Ozan Baygın,”Soykodelya Odası” ile dergimize renk katmaya hazırlanıyor. Genç şair ve yazarlar! Sizler için.
Edirne merkezli yayımlanan dergimiz, bu sayısında bir vefa borcu ödüyor. Armağan Altay, “Edirne Günlükleri” adlı şiiriyle, Eloğlu Metin’in fısıltıları eşliğinde, Edirne’yi anlatıyor: “akmıyor bana kalırsa meriç ve tunca / son intihardan bu yana hiç akmamış / yalnız taşarak bazı güzler / mahsur bırakıyor kaçamakları / bahar bu yüzden geç geliyor bu şehre / oysa mezun olalı seneler geçmiş” diyor. Bu uzun soluklu şiir, dergimizin birkaç sayısını süsleyecek gibi görünüyor.
Seda Suna Uçakan “Güneyin Yel Değirmenleri”, Anıl Öztürk ise “Taedium Vitae” adlı şiirleriyle bu sayımızda yer alan diğer isimler.
Keyifli okumalar.

edebiyathaber.net (3 Ekim 2018)

Yorum yapın