Bir dergi daha veda ediyor

Ocak 23, 2019

Bir dergi daha veda ediyor

Edebiyat-sanat dergisi Yazarkafa, yakında yayımlanacak 24. sayısını “Veda Sayısı” olarak ilan etti.

Yayın hayatına başladığı Ağustos 2014’ten bu yana edebiyat severler tarafından ilgiyle takip edilen edebiyat-sanat dergisi Yazarkafa, 24. sayısıyla yayın hayatına son vereceğini duyurdu. Konuyla ilgili dergi tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

Masalın Sonuna Geldik: Her şey için Teşekkürler…

“Kültür, sanat, mütemadiyen edebiyat” sloganıyla başlayan yayın hayatımız, ne yazık ki sona eriyor. Dört buçuk yıldır popüler kültürden uzak, nitelikli bir edebiyat dergisi yaratmak için çabaladık. Zorlu ve kısıtlı imkanlarla yayımladığımız Yazarkafa, maddi imkansızlıklardan dolayı kapanmıyor.

Biliyoruz ki, popüler edebiyat(!) dergileri her ülkede çok satıyor. Fakat son yıllarda ülkemizde giderek artan popüler kültür sevdası, edebiyat severleri derinden etkilemiş görünüyor. Öyle ki, edebiyat severler üzerinde oluşan beklentiler de değişti. İyi bir edebiyat dergisinden ne beklenir? Poster, bardak altlığı, ayraç ya da bez çanta mı? Sanmıyoruz.

Ya promosyon dergisi olarak yola devam edecektik, ya da Yazarkafa yayın hayatına son verecekti. Biz ikinci yolu seçtik. Zira, şu ana kadar sarf ettiğimiz tüm emekler boşa gidecekti.

Dergimiz yayın hayatına başladığı şekilde veda ediyor. Ekip olarak içimiz de rahat. “Dergiler edebiyatın mutfağıdır” demişti Sunay Akın. Elimizden geldiğince genç ve yetenekli arkadaşlarımıza sayfalarımızı açtık. Ustalarımızı da görmezden gelmedik. Fakat bizden bu kadar.

Şu ana kadar yanımızda olan tüm okurlarımız başta olmak üzere; bu süre içinde kalemlerini Yazarkafa için oynatan yazarlarımıza, çizimlerini bizimle paylaşan arkadaşlara ve dergimizin

üzerinde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler. Masalın sonuna geldik. İleride yeni bir masalda tekrar buluşmak dileğiyle…

Yorum yapın