Yazarın Odası: Kadire Bozkurt | Meltem Dağcı

Ekim 24, 2019

Yazarın Odası: Kadire Bozkurt | Meltem Dağcı

Edebiyatçıların yaşamlarını, yazdıkları mekânları, son zamanlarda okuduğu kitapları bu defa yakınlarının gözünden mercek altına almaya çalıştık. Yazar Kadire Bozkurt’u, arkadaşı Nuray Karyağmazgil ile  konuştuk.

1) Yazılarını nerede oturup yazar? Yazarken denk geldiğinizde o an yaşadığınız ilginç bir anınız oldu mu?

Yanında kâğıt kalem, aklında bir öykü varsa bulunduğu her yerde yazabilir. Özel bir yere ihtiyacı yoktur. Bursa-İstanbul feribotunda yazıp bitirdiği bir öyküsünü feribottan iner inmez gönderip hemen okumamı istediğini hatırlıyorum.

2) Arkadaşınızla yazı/okuma üzerine neler paylaşırsınız?

Sık sık bir araya geliriz, okuduğumuz kitaplardan söz ederiz. Söz, öyküden, romana, oradan resme, felsefeye varır, araya giren yemek tarifleri de olur zaman zaman. Öyle uçup kaçan konuşmalar.

3)Yazdıklarıyla ilgili sizden ne tür fikir/ öneri alır?

Bir öyküye başladığında, hatta başlamadan önce, bu kez ne yazacağından coşkuyla bahseder. Yazdığı bölümleri gönderir. Gönderdikten sonra on dakika içinde ona dönmediysem telaşlanır ve telefona sarılır. Yazdığı bölüm hakkında konuşuruz. Öykü bitene kadar bu böyle sürer gider. Öykü bittiğinde ya çok heyecanlıdır ya da çok bitkin. Bir daha yazamayacağından endişelenir, Galiba bu sondu, der. Ta ki yeni bir öykünün içine girene kadar.

4)Yazı yazarken vazgeçemediği ritüelleri nelerdir?

Bildiği kadarıyla bir ritüeli yoktur. 

5)   Son olarak, elinde en son gördüğünüz kitapları öğrenebilir miyiz?

En son elinde gördüğüm kitaplar, Tek İstediğim Her İkisi Birden –Maile Meloy

İnsan Ve Herkes –Orteg y Gasset

edebiyathaber.net (23 Ekim 2019)

Yorum yapın