Yayıncılar Kooperatifi Başkanı İlbay Kahraman’ın fuarla ilgili önerisi

Kasım 6, 2019

Yayıncılar Kooperatifi Başkanı İlbay Kahraman’ın fuarla ilgili önerisi

Ayrıntı Yayınları kurucularından ve Yay Koop Başkanı İlbay Kahraman yaptığı basın açıklamasında kitap fuarlarında girişlerin ücretsiz olması gerektiğini belirtti.

Tüyap Kitap Fuarları kan kaybetmeye devam ediyor. Fuara  giriş ücretleri ziyaretçi sayısını düşürdü. Yayıncılar İstanbul Kitap Fuarı’nın ilk 4 günündeki durgunluktan şikayetçi. Azalan ziyaretçi sayısı ve düşen satışlara dikkat çeken Yay Koop Başkanı İlbay Kahraman, kağıt ve diğer girdilerde yaşanan kriz nedeniyle  geçen yıl düşmeye başlayan ziyaretçi sayısının bu yıl fuarın ilk 3 günü itibarıyle daha da azaldığını, bunun en önemli nedeninin  10 TL olarak belirlenen fuar giriş ücreti olduğunu söyledi.

Tüyap Kitap Fuarı alanının kent merkezine uzaklığı ve ulaşım zorluğu nedeniyle  zaten cazip olmaktan çıktığını, üstüne fuar giriş ücreti de eklenince  ilginin iyice düştüğünü belirten Kahraman “Geçen  yıl 5 TL olan fuar giriş ücreti bu yıl iki katına çıkarıldı.  Ziyaretçi sayısı hafta içi okullardan  taşınan  ve  satışlara kayda değer bir katkısı bulunmayan öğrenci gruplarıyla  şişirilerek  yansıtılmaktadır.  Stant metrekare ve diğer maliyetler oldukça yüksek. Özellikle küçük ve orta ölçekli yayıncılar  zarar etmektedir. Fuar  giriş ücretleri kaldırılmalıdır.  Kitap fuarını cazip hale  getirecek kültürel etkinlikler arttırılmalı, fuarın uluslararası boyutuna önem verilmelidir.” dedi.

Fuarın ilk günlerindeki durgunluk dikkatlerden kaçmazken, yayınevleri  okurların hafta sonuna denk gelecek son iki günde göstereceği ilgiye umut bağlamış görünüyor.

2 Kasım tarihinde başlayan Uluslararası 38. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı 10 Kasım 2019 akşamı saat 19.00 da sona erecek.

edebiyathaber.net (6 Kasım 2019)

Yorum yapın