Yayın dünyasında beklenmedik gelişme

Mart 15, 2019

Yayın dünyasında beklenmedik gelişme

hep kitap Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yüce Başarır, yayınevinin bağlı olduğu Teas Yayıncılık Şirketi’nin yeni yapılanması gerekçesiyle ayrılma kararı aldı. Başarır, ayrılma kararını bir basın açıklamasıyla duyurdu: 

“Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım,

2 yıl 10 ay önce başlayan bir maceranın benim için sonu geliyor bugün. hep kitap adını bulmak için yaptığım listeler defterimde hala. Hikâyemizi anlatan bir isim olsun istemiştim, oldu. Bir hayal kuralım istemiştim, kurduk. Ve o hayal, yayıncılık dünyasında çok sağlam bir rüzgar estirdi. Bu üç yıla yakın sürede sıfırdan bir marka oluşturduk. Birçok yazar ve çizer dostumuzla bu çatı altında buluştuk. Çok güzel işler yaptık. Müteşekkirim onlara, bana inandılar, yepyeni bir yayınevine emanet ettiler eserlerini. Ben de sadece emeğimi değil, ruhumu koydum bu yayınevine. Çok çalıştım, çok heyecanlandım, çok mutlu oldum. Bu maceraya çıkmama vesile olan herkese, her ne kadar giderayak kırgın ve kızgın olsam da, teşekkür borçluyum.

hep kitap’ın bağlı olduğu Teas Yayıncılık Şirketi yeni bir yapılanmaya gidiyor-muş. Bu yeni yapılanmanın zihniyeti, davranış ve bana aktarılış biçimi hoşuma gitmedi. Ve ayrılmaya karar verdim. Ayrılıklar hep hüzünlüdür malum, ama bu sefer benim için daha da hüzünlü. Çünkü vadesi dolmuş bir ilişki değil, yarım kalmış bir aşk bizimkisi.

Aslında bu mektup, üzüntümü paylaşmaktan ziyade sizlere de teşekkür etmek için yazıldı. Bütün üzüntüler bir gün geçiyor ya da en azından azalıyor. Ama dostluklar kalıyor, eğer sahip çıkılırsa. hep kitap’ın ilk kitaplarından bu yana siz basındaki dostlarımız da bize çok destek verdiniz. Satırlarınızda, sayfalarınızda hep kitap oldu. Ellerinize, emeğinize sağlık! Birlikte inandığımız bir hayal hep kitap. Gerçekleşmiş bir hayal!

Sizlere ve canıııııım çalışkan, güleryüzlü, iyi niyetli ekibime (bu ekibe sadece hep kitap ofisindeki arkadaşlarım değil, bkz. İletişim, Black Agency, sanat yönetmenimiz Yetkin Başarır da dahil), dostluğunu esirgemeyen yazarlarımıza, çizerlerimize, çevirmenlerimize, bize kitapları ulaştıran yerli ve yabancı ajanslara veda ediyorum.

Lafı uzatmayalım, şöyle yapalım mı? hep kitap’ın emeğim geçen son kitabını, 300’üncü kitabını, sevgili Gül İrepoğlu’nun Kavuşmak romanını alın, sayfalarını açın ve yarım kalan aşklara bir selam çakın!

Sevgilerimle,
Deniz Yüce Başarır”

edebiyathaber.net (15 Mart 2019)

Yorum yapın