“Yayım sürecinin zorluklarını genç yazarlar kadar iyi biliyoruz”

Mayıs 21, 2012

“Yayım sürecinin zorluklarını genç yazarlar kadar iyi biliyoruz”

Alakarga, yeni kurulan nitelikli bir yayınevi. Yayımladığı ve yayıma hazırladığı kitaplarla uzun soluklu olacağının işaretini veriyor. 

Alakarga Yayınları ne zaman kuruldu ve şimdiye kadar kaç kitap yayımladı?

Alakarga diyoruz biz artık ona kendi aramızda ve okurlarımızın da böyle seslenmesini diliyoruz. Kuruluş düşüncemiz bundan bir yıl öncesine dayanıyor, ancak ilk kitabımızı Mart 2012’de yayımladık. Bu soruları cevaplarken on birinci kitabımızın hazırlıkları sürüyor.

Neden Alakarga?

Biz beş arkadaş, doğaya ve canlılara tutkuyla bağlı insanlarız ve alakarga da bizi imgesel anlamda her zaman büyülemiştir. Yayınevimizin ismini düşünürken, “Neden alakarga olmasın,” diyiverdik, böylece de alakargamız edebiyat dünyasında havalanmaya başladı.

Yayın politikanız nedir?

Biz, “yalnızca iyi edebiyat” diye yola çıktık her şeyden önce. Edebi değeri olmasının yanında, kendimizin de okumayı sevdiği şeyleri  -tür ve yazar olarak da düşünülebilir- yayımlamaktan büyük haz duyuyoruz, her işin bir ayna olduğunu da unutmadan elbette. Bunun yanında yeni yazarları keşfetmeyi ve onlara ulaşmayı da kendimize amaç edindik; mesela, öykülerini beğenerek okuduğumuz İrem Karabaş’a, yakında çok ses getireceğine inandığımız, Özcan Doğan’a ve İzzet Dönmez’e bu yollarla ulaştık. Kapımız iyi öyküye, romana sonuna kadar açık. Yayım sürecinin zorluklarını genç yazarlar kadar iyi biliyoruz. Güler yüzlü ve sıcak bir yayınevi olmayı da iyi edebiyat kadar önemsiyoruz ayrıca.

Dosyalarını size göndermek isteyen yazarlar/yazar adayları size nasıl ulaşabilirler?

Bize, [email protected] ya da facebook adreslerinden ya da twitter adreslerinden bize ulaşabilir, fikirlerini, eleştirilerini ya da dosyalarını bize iletebilirler.

Nitelikli bir öykü dergisi üzerinde çalıştığınızı biliyoruz. Bu konu ile yeni gelişmeler var mı?

Evet, çok doğru, şu aşamada tasarımına yoğunlaşmış durumdayız, içerik hemen hemen belli gibi, öykü, yalnızca iyi öykü olacak bir dergi. Çünkü günümüzde genç yazarların ve ustalarımızın şöyle gönül rahatlığı ile öykülerini yayımlayacağı çok sınırlı sayıda öykü dergisi var. Biz bu dergi ile herkese ulaşmak, öykünün daha okunur olması için çalışmak istiyoruz. Buna herkesin ihtiyacı var.

Söyleşiyi gerçekleştiren: Emrah Polat (21 Mayıs 2012)

Yorum yapın