Yavuz Ekinci bu kez çocuklar için yazdı

Mayıs 17, 2019

Yavuz Ekinci bu kez çocuklar için yazdı

Yavuz Ekinci’nin çocuklara yazdığı Ravân: Bir At Masalı adlı romanı Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Evvel zaman önce, Amar Dağı’nın ardında derin mi derin bir vardı. Buraya Cevizler Vadisi derlerdi. Vadide ulu mu ulu ceviz ağaçları, ceviz ağaçlarının da iri mi iri yaprakları, ağır mı ağır cevizleri vardı. Vadinin masmavi göğünü bu devasa ceviz ağaçlarının yaprakları kaplardı. Yapraklar öylesine iriydi ki güneşin ışıkları gün boyu uğraşır, yine yere ulaşamadan çekip giderdi.”

Çağdaş Türk edebiyatının özgün kalemlerinden Yavuz Ekinci’nin Günün Birinde romanından alınarak genç okurlar için sadeleştirilen Ravân – Bir At Masalı kitabı Doğan Egmont’tan yayınlandı. Amar Dağı’nı aşıp Cevizler Vadisi’ne uzanan bu öykü, ilhamını yılanların şahı Şahmaran’ın derisine yazılmış bir masaldan alıyor.

Şöhreti yedi cihanı aşmış Ravân, sahibine yenilgi yaşatmayan bir efsane attır. Kim ki bu ata sahip olur, o zaman o da ölümsüz olur. Cesareti kadar güzelliğiyle de dillere destan bu at kendisiyle karşılaşanları büyüler ve maceralara sürükler.

Yazar hakkında

Yavuz Ekinci 1979’da Batman Mişrita’da doğdu. Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi. İlk öykü kitabı Meyaser’in Uçuşu 2004 yılında yayımlandı. Ekinci, öyküleriyle Haldun Taner (2005) ve Yunus Nadi gibi önemli öykü ödüllerine layık görüldü. Öyküleri Japonca, Almanca, Kürtçe, İngilizce ve Farsça’ya çevrildi. Yavuz Ekinci’nin Günün Birinde romanı Ahmet Güneştekin tarafından Sara ve Amar adını verdiği iki eserle yorumladı. Gürol Tombul ise aynı romanı Ravân – Bir At Masalı adıyla tiyatroya uyarlayıp sahneledi. Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayımlanan Ravân – Bir At Masalı yazarın Günün Birinde romanından alınarak genç okurlar için sadeleştirilmiştir.

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2019)

Yorum yapın