“Yatağımın Altında Bir Timsah!” yayımlandı

Nisan 3, 2015

“Yatağımın Altında Bir Timsah!” yayımlandı

yatagimin-altinda-bir-timsahIngrid ve Dieter Schubert’in çocuklar için yazdığı Yatağımın Altında Bir Timsah!Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Timsah Timba yaramazlık yaptığı için arkadaşları tarafından dışlanmıştı. O da çok uzaklara gitti, Loti’nin yatağının altına girdi. Ama cesur kız Loti, Timba’dan korkmuyordu!

Yatağımın Altında Bir Timsah Var! adlı kitabın 1980 yılında yayımlanmasıyla birlikte, dünya çapında sayısız çocuk karanlık korkusunu yenmeyi başardı.
Ama devir değişti… Ingrid ve Dieter Schubert de değişime ayak uydurdu. İşte bu yüzden ikilinin bu kitabı, yenilenmiş baskısıyla tekrar yayımlandı.

Kitabın konusu şöyle:

Yatağının altında bir timsah olduğunu fark eden Loti, bir timsahla yaşamanın eğlenceli olacağını düşünür. Hayvanı çember kullanarak evcilleştirmeye karar verir ve bu da çok özel bir arkadaşlığın başlamasını sağlar.

Ingrid ve Dieter Schubert’in yeni çizimleri, kitabın kahramanı kadar sağlam ve korkusuz görünüyor. Yüzeysel sözcüklerden arınmış etkili ve basit görseller kullanarak küçük okurlarının –en azından gelecek otuz beş yıl boyunca– yataklarına özgüvenle gitmelerini sağlayacak bir hikâye anlatıyorlar!

Yazarlar hakkında

Ingrid (1953) ve Dieter (1947) Schubert, Almanya’da dünyaya geldiler. Münster Tasarım Akademisi’nden ve Düsseldorf Sanat Akademisi’nden sonra, Amsterdam’daki Gerrit Rietveld Akademisi’nde eğitim gördüler. Yatağımın Altında Bir Timsah! adlı kitapları 14 ülkede yayımlandı. Hollanda’nın en ünlü çizerleri arasında olan ikilinin kitapları şimdiye dek 21 dile çevrildi.

edebiyathaber.net (3 Nisan 2015)

Yorum yapın