Yaşamını yitiren Mandela’nın filmi rekor kırıyor

Aralık 6, 2013

Yaşamını yitiren Mandela’nın filmi rekor kırıyor

mandela-tease.photoblog600Dün yaşamını yitiren Güney Afrika’nın eski lideri Nelson Mandela’nın yaşamını anlatan “Long Walk to Freedom-Özgürlüğe Uzun Yol” filmi, Güney Afrika’da izlenme rekoru kırdı.

Videovision Entertainment’e göre, geçen hafta gösterime giren ve ilk haftasında 427 bin dolar (4.4 milyon rand) hasılat yapan film, Güney Afrika’da en çok kazandıran film unvanına sahip oldu.

Efsanevi lider Mandela’nın ilham verici hayatına, çocukluğundan başkan seçildiği döneme kadar ışık tutan filmin senaryosuna William Nicholson imza atarken, yönetmenliğini Justin Chadwick yaptı.

Oyuncu Idris Elba’nın efsanevi lideri, Naomie Harris’in Mandela’nın eşini oynadığı filmin dünya prömiyeri 5-15 Eylül’de Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen “38. Toronto Film Festivali”nde yapılmıştı.

Güney Afrika’daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren ve ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet eden Mandela, devlet başkanlığının ardından doğduğu köy Qunu’da inzivaya çekilmiş, en son Güney Afrika’nın ev sahipliğini yaptığı 2010 Dünya Futbol Şampiyonası sırasında halka açık bir etkinliğe katılmıştı.

6 Aralık 2013

Yorum yapın