“Yaratılıştaki Çatlak: Gen Düzenlemenin Evrime Hükmeden İnanılmaz Gücü” yayımlandı

Kasım 29, 2018

“Yaratılıştaki Çatlak: Gen Düzenlemenin Evrime Hükmeden İnanılmaz Gücü” yayımlandı

Jennifer A. Doudna ve Samuel H. Sternberg’in “Yaratılıştaki Çatlak: Gen Düzenlemenin Evrime Hükmeden İnanılmaz Gücü” adlı kitabı, Mehmet Doğan çevirisiyle Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından Bilim kategorisinde yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Berkeley Üniversitesi Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Profesörü Jennifer A. Doudna ve Columbia Üniversitesi Biyokimya ve Moleküler Biyofizik Yardımcı Profesörü Samuel H. Sternberg tarafından kaleme alınan kitap, biyoloji tarihinin dönüm noktası niteliğindeki CRISPR-Cas9 Gen Düzenleme teknolojisini, kâşifi Jennifer A. Doudna’nın ağzından anlatıyor. Biyokimya alanının öncü isimlerinden Doudna’yı bu biyoteknolojiye taşıyan upuzun, dolambaçlı ve zahmetli yolun aynı zamanda bilimde yeni bilgilere ulaşmanın ancak kolektif çalışma ve dayanışmayla mümkün olduğunu da okuyuculara gösteriyor. 

Kitapta, CRISPR’ın sadece hastalıklara değil, iklim değişikliği, çevresel yıkımlar, gıda güvenliği gibi sorunlara da çare olabileceğini belirten Jennifer A. Daudna, bu işe bilimcilerin, şirketlerin, hükümetlerin ve halkların birlikte soyunması gerektiğini anlatıyor. Biyolojinin sınırlarını zorlarken mevcut ahlaki, hukuki ve siyasi sınırları da yoklayacak olan CRISPR teknolojisini halka anlatmak amacıyla yola çıkan kitap, okurlarını insanlık tarihini geri dönülmez biçimde değiştirebilecek güçteki bu teknoloji ile ilgili tartışmaya dâhil olmaya çağırıyor.

edebiyathaber.net (29 Kasım 2018)

Yorum yapın