Yapı Kredi Yayınları ile telefon bağımlılığı okuma alışkanlığına dönüştü

Aralık 3, 2019

Yapı Kredi Yayınları ile telefon bağımlılığı okuma alışkanlığına dönüştü

Yapı Kredi Yayınları, Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen “Ekran Süresi” projesi ile telefonunda yoğun zaman geçiren kişileri kitap okumaya teşvik etti.

Proje ile ekranda geçirilen zamanın azalarak kitap okuma süresinin artması gerektiğine dikkat çeken Yapı Kredi Yayınları, okuyuculara ekran sürelerine göre değişen oranlarda kitap indirimleri sundu. Yaratıcı proje ile okuyuculara dijital platformlardan ulaşan yayınevi, telefon bağımlılığının kitap okuma alışkanlığına dönüşmesi yönünde farkındalığın artmasına katkı sağlamayı hedefledi. 

Kitap okumaya günde ortalama 1 dakika, internete 2 saat 46 dakika

Yapı Kredi Yayınları’nın, Türkiye’de genç nüfusun kitap okumaya günde ortalama 1 dakika, internete ise 2 saat 46 dakika ayırdığı gerçeğinden hareketle geliştirdiği, “Ekran Süresi” projesi 24 saat sürdü.. “Ekran Süresi” projesine katılanlar, öncelikle telefonlarının ekran süresi özelliğini açarak telefonda geçirdikleri süreyi kayıt altına aldı. Yapı Kredi Yayınları’nın tüm mağazalarında satış temsilcisine ekran süresini gösteren kişiler, kampanyaya katılma hakkına sahip oldu. Sadece Yapı Kredi Yayınları logolu kitaplarda geçerli olan kampanya kapsamında ekran süresi 0 – 60 dakika olanlar yüzde 25, 60 – 120 dakika olanlar yüzde 30, 120 – 180 dakika olanlar yüzde 35, 180 dakika üzerinde olanlar ise yüzde 40 oranında indirim kazandı.

Kampanya ile 15 Kasım günü tüm Yapı Kredi Yayınları mağazalarında gerçekleştirilen satış rakamlarında Kasım ayı günlük ortalama satış adedine göre yüzde 21 oranında artış gözlemlendi. Ekran süresi ile yapılan satışın toplam satışa oranı ise yaklaşık olarak yüzde 16,5 olarak gerçekleşti. Ayrıca Yapı Kredi, YKY Ekran Süresi projesi ile Mobil Platform Kullanımı kategorisinde 1 adet Felis’e sahip oldu. 

Yapı Kredi Yayınları’nın “Ekran Süresi” projesi ile ilgili hazırlanan filme https://www.youtube.com/watch?v=5acFzTc-zhc&feature=youtu.be linkinden ulaşılabiliyor.

edebiyathaber.net (3 Aralık 2019)

Yorum yapın