Yapı Kredi bomontiada’nın yeni performans serisi “Tekinsiz” oyunu ile perdelerini açıyor

Aralık 20, 2019

Yapı Kredi bomontiada’nın yeni performans serisi “Tekinsiz” oyunu ile perdelerini açıyor

Yapı Kredi bomontiada, Aralık ayından itibaren her yaştan bireyi hedefleyen performanslarla sahne ve gösteri sanatından farklı disiplinleri izleyicilerle buluşturmaya başlıyor.Yapı Kredi bomontiada Performans Salonu ilk olarak 25 Aralık’ta Ayşegül Cengiz Akman tarafından kurulan teatr.ist’in ilk projesi olan “Tekinsiz” adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Yapı Kredi bomontiada Performans Salonu ilk olarak 25 Aralık’ta “Tekinsiz” adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapıyor. “Tekinsiz”, Ayşegül Cengiz Akman’ın, usta Fransız oyuncu ve palyaço Amédée Bricolo ile ortak bir çalışma yürüterek sahnelediği tek kişilik bir oyun. Oyun, akıl hastanesinden kaçan bir kadının saklanacak yer ararken kendini bir tiyatro sahnesinde bulmasıyla başlıyor. ‘Akıl hastası’ olan bir kadının, tiyatro sahnesindeki -sonsuz imkân veren- varoluş çabası, oyunda yaratıcılığın temel malzemesi olarak ele alınarak seyircisine ezber bozan, dinamik ve alışık olmadığı bir performans vaat ediyor.

 Oyunun Künyesi

Yazan-Yöneten: AYŞEGÜL CENGİZ AKMAN |Oynayan: AYŞEGÜL CENGİZ AKMAN | Dramaturg: VERDA HABİF| Maske ve Kukla: ASUMAN SÜBAY | Yönetmen Yardımcıları: BETÜL İNGİN – DAMLA AHKEMOĞLU

 Oyun 14 yaş üzeridir. Biletler www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

Tekinsiz – teatr.ist |Tiyatro Oyunu

Tarih: 25.12.2019

Saat: 20:30

Süre: 70’ 

Yapı Kredi bomontiada Adres: Merkez Mah, Silahşör Cad, Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1, Şişli

edebiyathaber.net (20 Aralık 2019)

Yorum yapın