“Yapay Zekâ” üzerine her şey

Temmuz 13, 2018

“Yapay Zekâ” üzerine her şey

Nils J. Nilsson’ın “Yapay Zekâ; Geçmişi ve Geleceği” adlı kitabı, Mehmet Doğan çevirisiyle Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yapay Zekânın dünyada tanınan buluşçuları arasında yer alan Nils J. Nilsson’ın kaleme aldığı kitap, 50 yıllık birikimin ardından artık yapay zekâ hedefinin insan zekâsı ile karşılaştırılabilir olması gerektiğini ancak bunun beklenenden daha zorlu bir süreç olduğunu ortaya koyuyor.

Nils J. Nilsson kitabında, Yapay Zekânın tarihini belli bir zaman sırası takip ederek anlatıyor; Yapay Zekânın başlıca fikirlerini, anlaşmazlıklarını, uygulamalarını, sınırlarını yansıtıyor; bu konuda ortaya atılan fikirlere ve bunların nasıl hayat bulduğuna odaklanıyor. Bu kitap, Yapay Zekâ programlarının gerçekte nasıl çalıştığının en azından genel hatlarıyla okuyucu tarafından kavranması amacını taşıyor.

Kısaca Nils John Nilsson (1933) Hakkında

Amerikalı bilgisayar bilimci. Yapay Zekânın kurucu araştırmacılarından biridir. Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi Bölümü’nde emekli profesör olarak ders vermektedir. Doktorasını 1958’de aynı üniversitenin Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden almıştır. Artificial Intelligence ve Journal of Artificial Intelligence Research dergilerinin yayın kurullarında görev almıştır. Journal of the Association for Computing Machinery dergisinin uzman editörlüğünü yapmıştır.

edebiyathaber.net (13 Temmuz 2018)

Yorum yapın