Yalvaç Ural: “Popüler kültürün çocuk edebiyatına etkisi sınırlı kaldı”

Mayıs 18, 2017

Yalvaç Ural: “Popüler kültürün çocuk edebiyatına etkisi sınırlı kaldı”

1495004130_Gorsel_1İstanbul Şehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından düzenlenen “Dijital Çağda Çocuk Kitaplarına Bakış” adlı etkinliğe katılan Yalvaç Ural, çocuk edebiyatı konusunda katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

Ural, önümüzdeki dönemde çocuk edebiyatı alanında kalıcı eserler çıkarmak için gençlere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Eğitime ışık tutacak ve yarının Türkiye’sini oluşturacak yeni yazarlara ihtiyaç olduğunu belirten Ural, “Dijitalleşen dünyamızda yeni ve özgün eserlere, bu eserleri yazacak yeni yazarlara ve bu yazarları yaşatacağımız yeni bir kültüre ihtiyacımız var. Bunu gerçekleştirmek için de gençlerin kendilerini geliştirmesi ve kendilerine çerçeveler çizmemesi gerekiyor. Burada çocukları yetiştirecek öğretmenlere de önemli görevler düşüyor. Çocuk edebiyatının temelini güçlendirmek için okul öncesi edebiyat konusunda da bir atılım yapmamız gerekiyor” dedi. Son dönemde popüler hale gelen dijital kitaplar konusuna da değinen Ural, popüler kültürün çocuk ve okul öncesi edebiyatına etkisinin sınırlı kaldığını söyledi.

edebiyathaber.net (18 Mayıs 2017)

Yorum yapın