Yalvaç Ural kediler için yazdı! “MIRNÂME”

Nisan 2, 2012

Yalvaç Ural kediler için yazdı! “MIRNÂME”

Türkiye edebiyatının önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın, “Gözü Boynuz ile İzi Yaldız” ve “Mırname” adlı kitapları Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

Kitaplarının sayısı 100’ü aşan, eserleri Almanca, İngilizce, Sırpça, Hırvatça, Lehçe, Arnavutça, Makedonca, Çingenece (Üsküp), Macarca, Rusça, Lehçe, Farsça ve Hollanda dillerine çevrilen yazarın yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ödülü bulunan, çocuk edebiyatımızın en önemli yazarlarından biri olan Yalvaç Ural, Yapı Kredi Yayınları’nda…

Yurt dışında “Dünya Çocuk Şiirinin Şampiyonu” olarak adlandırılan yazarın Yapı Kredi Yayınları’ndan iki kitabı birden yayımlandı: Gözü Boynuz ile İzi Yaldız ve Mırnâme – Büyüklere Kedi Şiirleri.

Gözü Boynuz ile İzi Yaldız, Yalvaç Ural’ın hem yazıp hem resimlediği bir kitap. Bir salyangozun yavruları olan Gümüş ile Üşengeç’in hayata atılırken başlarından geçenleri anlatan yazar, çocukları yumuşakçaların dünyasına götürüyor.

Tadımlık

“Korku hem korkuyu

Hem de

Merakı saklıyor içinde.

Bu yüzden ara sıra

Çıkarır başımızı

Yaprakların arasından

Büyük bir ilgiyle izlerdik

Şişman tırtılın neler yaptığını

Güneşe ve korkuya aldırmadan.”

Mırnâme

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Mırnâme – Büyüklere Kedi Şiirleri’nde Yalvaç Ural ile Feridun Oral şiir ile resmi buluşturuyor. Yalın ama etkili şiirleri, büyüleyici resim dünyasıyla, hiç kuşkusuz, kediseverlerin başucu kitabı Mırnâme…

Varlığını bir yazar ile bir ressamın dostluğuna borçlu bir kitap Mırnâme…

Kedi ve Korku

Uzaklara bırakılır

Bazen kediler.

Bir daha gelmesinler diye,

Sevilmedikleri yerlere.

Ama yıldızlar

Öteden beri

Dostudur kedilerin,

Elleriyle götürürler onları

Kovuldukları evlere

Kaynak: istanbuldasanat.org (02 Nisan 2012)

Yorum yapın