Yalnızlar Mektebi’nin yeni sayısı çıktı: “Stefan Zweig ve Biyografi”

Ocak 28, 2015

Yalnızlar Mektebi’nin yeni sayısı çıktı: “Stefan Zweig ve Biyografi”

Yalnızlar Mektebi 11. sayı kapakİki aylık edebiyat/kültür-sanat dergisi Yalnızlar Mektebi’nin “Stefan Zweig ve Biyografi” temalı 11. sayısı raflardaki yerini aldı.

Pek çok türde eserler veren, en çok da biyografi alanında yaptığı çalışmalarla “biyografi ustası” olarak anılan Stefan Zweig’ın trajik yaşamöyküsünü Merve Akıncı ele alırken, Cem Evrim Aslan “bir hümanist olarak Stefan Zweig” diyor. Ülkemizde de çok sevilen yazarın pek çok eserini çevirmiş olan Gülperi Sert ve Esen Tezel de çevirmenlerinin gözünden Zweig’ı anlatıyor. Naze Nejla Yerlikaya, Zweig bağlamında Nietzsche’yi ele alırken, ünlü yönetmen Wes Anderson’ın, Zweig’ın yaşamöyküsünden esinlenerek çektiği The Grand Budapest Hotel filmini Devran Bostancıoğlu inceliyor. Zweig’ın uzun yıllar boyunca yazıştığı Joseph Roth’la mektuplaşmalarından ufak bir kuple de Bünyamin Kasap çevirisiyle Türkçe olarak ilk kez yayımlanıyor. Sedat Demir ve Nil Ormanlı da Deleuze’den yola çıkarak yazarın yersiz-yurtsuzlaşmasını irdeliyor.

Mektep Sohbetleri’nin bu sayıdaki konuğu ise sıkça belgesel-fantastik türünde yapıtlar veren, son olarak Aydaki Adam Tanpınar ile okurları bu değerli yazarın dünyasına davet eden Nazlı Eray oluyor. 2014’ün Aralık ayında aramızdan ayrılan şair ve yazar Igor Isakovski’nin bir öyküsü, ayrıca kendi öyküsüyle de bu sayıya konuk olan Melike İnci’nin çevirisiyle okurlarla buluşuyor. Bu sayının Fanzin Sohbetleri’ne ise Ahval Fanzin konuk oluyor.

Her zaman olduğu gibi mektep öğrencilerinin şiir ve öyküleriyle zenginleşen Yalnızlar Mektebi artık daha fazla şehirde daha fazla okurla buluşuyor: Dergiye İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa, Antalya, Tekirdağ, Trabzon, Konya, Kayseri, Mersin, Edirne, Diyarbakır, Gaziantep, Çanakkale, Manisa ve ek olarak artık D&R, Kitapyurdu ve İdefix’ten ulaşmak da mümkün.

Ym Dergi satış noktaları için>>>

edebiyathaber.net (28 Ocak 2015)

Yorum yapın