Yalnızlar Mektebi’nin 6. sayısı Metin Kaçan anısına

Aralık 25, 2013

Yalnızlar Mektebi’nin 6. sayısı Metin Kaçan anısına

Yaln¦-zlar-Mektebi-Dergi-6İki aylık kültür sanat dergisi Yalnızlar Mektebi, 6. sayısında geçtiğimiz sene kederine son veren kenar kültürün afili delikanlısı, Ağır Roman, Harman Kaplan, Adalara Vapur ve Fındık Sekiz romanlarının yazarı Metin Kaçan’ı kapağına taşıyor.

Dergi bu sayıda dosya konusu olarak delilik ve intiharı ele alıyor. Kürt yazar ve şair Müslüm Yücel, edebiyatta intihar temalı Mem û Zin konulu bir yazıyla yerini alırken, Özge Bilsel İnce Kırmızı Çizgi yazısıyla edebiyatta deliren ve intihar eden sanatçıları ele alıyor.  Hatice Tosun, Türk edebiyatında intihar denince akla gelen Beşir Fuad’ı anlattığı yazısıyla okuyucu karşısına çıkıyor.  Merve Akıncı, Metin Kaçan’ı ve edebiyatını incelediği yazısıyla YMdergi’nin 6. sayısında yer alıyor. Metin Kaçan da bu sayıda, Mutlu Edebiyatçı Yoktur başlıklı fotoromanıyla ve Kışlara Veda adlı öyküsüyle okura tekrardan “Merhaba!” diyor.

Metin Kaçan’la birlikte Kaçak Yayın dergisini de çıkaran halen LeMan dergisinde editörlük yapan şair Aslan Özdemir, aynı dergide yazmış felsefeci, şair ve boksör Oktay Taftalı, C. Hakkı Zariç ve Devrim Dirlikyapan da şiirleriyle dergideki yerlerini alıyorlar.

Artık klasikleşen divan şiiri bölümünde ise Esrâr Dede’nin şiirinin diliçi çevirisiyle birlikte dergi yazarları öykü, şiir ve düşünce yazılarıyla kışa ve yeni yıla merhaba diyor!

edebiyathaber.net (25 Aralık 2013)

Yorum yapın