Yalnızlar Mektebi suça karışıyor

Ekim 29, 2013

Yalnızlar Mektebi suça karışıyor

Yaln¦-zlar-Mektebi-Dergi-5sonİki aylık kültür sanat dergisi Yalnızlar Mektebi, 5. sayısında polisiye bir suça karışıyor. Suça ortak olanlar ise Ahmet Ümit, Celil Oker, Esmahan Aykol ve Seval Şahin.

Yalnızlar Mektebi, 5. sayıda kapak konusu olarak, “edebiyatın üvey evladı polisiye” ve Agatha Christie’yi, aynı zamanda polisiyenin edebiyatla ilişkisini, edebiyatın bir türü olup olmadığını ele alıyor. Türk edebiyatının usta polisiye yazarı Ahmet Ümit, Mektep Sohbetleri’nde polisiyeyi tartışıyor, kendisinin polisiye türle tanışmasını anlatıyor. Türk polisiye yazarı Celil Oker ve Esmahan Aykol ile “Edebiyatın Üvey Evladı: Polisiye” sempozyumunun yaratıcılarından, Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocası Yrd. Doç. Dr. Seval Şahin de polisiyeyle edebiyat ilişkisini irdeliyor.

Dergi yazarlarının şiir, öykü ve çizimleriyle renklenen YM Dergi, Fanzin Sohbetleri’nde Marşandiz Fanzin’i ağırlıyor. Klasikleşen Şiir Çevirileri, Özgür Düşüm, Ebediyen Edebiyat ve Bir Yazarın Anatomisi köşeleri bu sayıda da okurlarıyla buluşuyor. Abi Adamlar Yapıyor ve Tam Uyumlu Alt Yazı köşeleriyle de okurlara tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor.

Polisiyenin kraliçesi Agatha Christie’nin “Bazı soruları, cevaplarından korktuğunuz için soramazsınız.” sözüyle 5. sayısında suça karışan YM Dergi, yine dopdolu bir sayıyla raflardaki yerini alıyor.

edebiyathaber.net (29 Ekim 2013)

Yorum yapın