Yalnızlar Mektebi, John Fante ile anti kahramanlık peşinde!

Mayıs 27, 2014

Yalnızlar Mektebi, John Fante ile anti kahramanlık peşinde!

Yalnzlar-Mektebi-Dergi-8İki aylık edebiyat/kültür-sanat dergisi Yalnızlar Mektebi 8. sayısında John Fante’yi ve edebiyatta anti kahramanlık müessesesini ele alıyor.

Derginin bu sayısında ünlü müzisyen Teoman incelemesiyle John Fante ve yazarın kült anti kahramanı Arturo Bandini’yi anlatıyor. Ercan Dalkılıç, Bandini’nin doğduğu kitap Los Angeles Yolu’nu incelerken, Devran Bostancıoğlu ise karakterin anti kahramanlığını ele alıyor.

Bir başka anti kahraman, Salinger’ın Holden Caulfield’ı Hatice Tosun, Oğuz Atay’ın “tutunamayanları” ise Merve Akıncı tarafından anlatılırken, Bir Yazarın Anatomisi’nde Gamze Saban, L.F. Celine ve anti kahramanı Bardamu’yu inceliyor.

Mektep Sohbetleri’nin bu sayıda konuğu Türk Edebiyatının önemli yazarlarından Cemil Kavukçu olurken, Mesut Varlık ve Ayşegül Kesirli, Seval Şahin’le Sherlock Holmes ve Odyan Efendi hakkında söyleşiyor. Mektep yazarlarının şiir ve öykülerinin yanı sıra Nilüfer Açıkalın’ın yeni bir öyküsü ve Avi Pardo çevirisiyle hiç yayımlanmamış bir Etgar Keret öyküsü de okurları bekliyor.

Yalnızlar Mektebi dergisi satış noktaları için>>>

edebiyathaber.net (27 Mayıs 2014)

Yorum yapın