Yalnızlar Mektebi 2. yılını kutluyor!

Ağustos 27, 2014

Yalnızlar Mektebi 2. yılını kutluyor!

yalnizlar-mektebi2012’de başladığı interaktif yayın hayatlarının ikinci yıldönümünü kutlayan Yalnızlar Mektebi, YM Dergi’nin 9. sayısıyla okuru selamlıyor.

Dostluğun ve özgürlüğün en kuvvetli yazarlarından Panait Istrati ve arkadaşlık temalı yeni sayıda Sevin Okyay çocukluğundaki Istrati’yi anlatırken, Yelda Karataş edebiyatta arkadaşlık mefhumunun derin izlerini sürüyor. İnan Ulaş Arslanboğan yazarın sancılı hayat öyküsünü, Avni Çakar ise bu hayat öyküsünün eserlerdeki yansımasını ele alıyor.

Mektep Sohbetleri’nin konuğu ise Kesmeşeker grubunun kurucusu ve solisti, müzisyen ve yazar Cenk Taner oluyor. Şükrü Erbaş’ın bir şiiriyle, Hakan Bıçakcı’nın da bir öyküsüyle konuk olduğu sayıda az bilinen şair kimliğiyle Bruce Lee’den bir şiir ve Na’ili imzalı bir gazel çevirisi de okurları bekliyor.

Devran Bostancıoğlu, Tolga Aydın, Ekin Gökgöz, Can Erdem, Caner Almaz ve Miraç Ağca öyküleriyle yer alırken; Kaan Koç, Nurullah Eren, Serdar Kutnu ise şiirleriyle dokuzuncu sayıda boy gösteriyor. Tankut Yıldız, edebiyat haberlerini kendine özgü tarzıyla yorumlarken; Aydan Öksüz ise arkadaşlık teması adı altında Leyla Erbil ile Tezer Özlü mektuplaşmalarını inceliyor.

Her zamanki gibi mektep öğrencilerinin eserleriyle zenginleşen sayıda Fanzin Sohbetleri’nin konuğu ise Jargon Fanzin oluyor.

Yalnızlar Mektebi ikinci yaşını bir de etkinlikle kutluyor: 13 Eylül Cumartesi günü Kadıköy’de gerçekleşecek buluşmanın konukları arasında gitarıyla beraber Cenk Taner de bulunuyor. Tüm edebiyatseverlerin davetli olduğu etkinlik hakkında bilgi almak için>>>

edebiyathaber.net (27 Ağustos 2014)

Yorum yapın