“Yalnız Hatta Yapayalnız”: Bir Sait Faik Abasıyanık romanı

Ocak 25, 2018

“Yalnız Hatta Yapayalnız”: Bir Sait Faik Abasıyanık romanı

Özlem Esmergül’ün yazdığı “Yalnız Hatta Yapayalnız”: Bir Sait Faik Abasıyanık Romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerini bilmeyen yoktur. Peki, bu büyük yazarın her gününden bambaşka hikâyeler çıkan hayatını da bilmek ister misiniz? Özlem Esmergül’ün Yalnız Hatta Yapayalnız adlı Sait Faik Abasıyanık romanı Destek Yayınları etiketiyle kitabevi raflarındaki yerini aldı.

Sait Faik’in okumaya doyamadığımız öykülerine ilham olan tanıklıkları, aşkları, dostları, yazma tutkusu ve en çok da yalnızlığının konu edildiği bu biyografik romanı okurken bu büyük yazarın hiç bilmediğiniz yönlerine tanık olacaksınız. Akıcı üslubu ve sürükleyici kurgusuyla 1940’lı yılların sıkıyönetim atmosferini yaşamanıza neden olacak bu romanı bu solukta okuyacaksınız…

Arka kapaktan:

Sevilmemişlerin ve çok üzülmüşlerin tedirginliği vardı onda.

“Ah be Sait…” dedi Mina Urgan. “Kendini yalnızlığa mahkûm etmişsin sen. Sevdiğin kadınlar bile seni daha fazla yalnızlaştırmak için hayatındalar. Paylaşmak için değil, savaşmak için seviyorsun onları. Kendinden alamadığın intikamı, onlar alsın istiyorsun. Bu sevmek değil ki…” 

İçi de, dışı da yaralıydı Sait’in. Havanın değdiği her yeri zonk zonk atıyordu. Ayağa kalkmayacağını düşündü bir an. Fena halde başı dönüyordu. 

“Haklısın…” dedi. “Sevmekten anladığım şey bambaşka…”

* * *

YALNIZ HATTA YAPAYALNIZ büyük hikâyeci Sait Faik Abasıyanık’ın sıkıyönetim mahkemeleriyle, sivil polislerle, ucuz Rum kızlarıyla, büyük aşklarla, derin yalnızlıklarla, meyhane masalarıyla, kıraathanelerle, arka sokaklarla, denizle, martılarla, balıkçılarla, sigara dumanıyla, hayal kırıklıklarıyla ama en çok da yazma tutkusuyla dolu, naif anlatımlı, sürükleyici bir dönem kitabı…

Okurken elinizden bırakamayacağınız, Sait Faik Abasıyanık’ı yeniden keşfedeceğiniz, 1940’lı yılların siyasi havasını derinden koklayacağınız, sürükleyici kurgusuna kapılıp gideceğiniz bir roman…

Yazar hakkında:

Özlem Esmergül, Almanya’da Honnver’de doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdi. 1995’te Hürriyet Gazetesi Kelebek Eki’nde dört yıl çevirmenlik ve muhabirlik yaptı.  Ardından Star Gazetesi’nde müzik ve sinema yazıları yazmaya başladı. Gazetenin hafta sonu ekinde köşe yazdı.2003 yılında Türk Film Şirketi’nin yaratıcı ekibine katıldı. Bu şirket bünyesinde G.O.R.A ve Rus Gelin filmlerinde çalıştı. 2007 yılında Dramedya Reklam Ajansı’nı kurdu. Bu süreç boyunca  Show TV’de ekrana gelen Yaralı Yürek, Yanık Koza, Cemile ve Eksik Etek dizilerinin yanı sıra Küçük Kıyamet (Yönetmen: Durul Taylan- Yağmur Taylan), Sözün Bittiği Yer ( Yönetmen: İsmail Güneş), 120 (Yönetmen: Özhan Eren), Kutsal Damacana (Yönetmen: Kamil Aydın), Eve Dönüş (Yönetmen: Ömer Durak) filmlerinde medya direktörü olarak görev aldı. 2009 yılında Sabah Gazetesi’nin Günaydın Eki’nde sinema haberleri sayfasında özel haberler ve röportajlar yaptı.

2013 yılından beri Destek Yayınları’nda kitap editörü ve yayın koordinatörü olarak çalışıyor. 2017 yılından beri ayrıca Genç Destek Yayınları’nın genel yayın yönetmenliğini yapıyor. İlk kitabı “Sana Söyleyemediğim Her Şey”  2001yılında basıldı. “Yalnız Hatta Yapayalnız, Bir Sait Faik Abasıyanık romanı” Özlem Esmergül’ün ilk romanıdır.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2018)

Yorum yapın