“Yakın” buluşmaları 21 Ekim’de başlıyor

Ekim 18, 2017

“Yakın” buluşmaları 21 Ekim’de başlıyor

Gümüşlük Akademisi ve Nilüfer Kütüphane işbirliğiyle düzenlenen ve yazar, akademisyen ve araştırmacıları bir araya getiren “Yakın” buluşmaları 21 Ekim’de başlıyor.

Tanıtım bülteninden

“Mesafe tanımlanamazsa, geliştirilemez, tamamlanamaz da…”

Farklı mekânı, zamanı, cinsiyeti, sınıfı, ırkı, rengi, düşünceyi merak etmek çok muhtemel bir “yakın” sorunu… Eşle, çocukla, komşuyla, doğayla, ülkelerle ilişkilerde ortaya çıkan sorunlardan kaçabilmek bir yere kadar mümkün ya da hiç değil.

Belki de şimdiye kadar “yakın” kavramını göz ardı ederek yazdık, konuştuk, keşifler yaptık… “Yakın”, bir görme biçimine ait olmayabilir.

Gümüşlük Akademisi ve Nilüfer Kütüphane iş birliğiyle gerçekleştirilen buluşmalar, “yakın” temalı anlatılarla bu sorulara cevaplar arıyor.

Her bir disiplinde “yakın” kavramını tartışmak üzere farklı alanlarda yazar, akademisyen ve araştırmacıları bir araya getiren buluşmaların ilkinde Türker Armaner “Yakınlığın Simetrisi”ni, Hakan Atalay ve Ahmet Balad Coşkun “Psikanalizde Mesafe ve Mekân”ı tartışıyor. Arkeolog, öğretim üyesi İsmail Gezgin ise “Yaklaşma!” başlıklı oturumda katılımcılarla buluşuyor.

“YAKIN” Buluşmaları-1

21 Ekim Cumartesi/10.00-18.00

Nâzım Hikmet Kültürevi

Katılım ücretsizdir.

Kayıt ve bilgi için: 413 2737

Nâzım Hikmet Kültürevi

Yüzüncüyıl Mah. Uğur Mumcu Bulvarı No: 7

Nilüfer/Bursa

edebiyathaber.net (18 Ekim 2017)

Yorum yapın