Yabancı Yazarlar Okullarda

Ekim 9, 2013

Yabancı Yazarlar Okullarda

Kapsayıcı bir kültür etkinliği olmayı hedefleyen İTEF, bu yıl ilk kez İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde yabancı yazarlar ile Yazarlar Okullarda projesine dâhil oluyor.

İTEF yazarları Çatalca, Güngören, Beykoz gibi İstanbul’un 7 ilçesindeki miniklerle buluşacak. İTEF yazarları öğrencilerin yaş gruplarına göre okullarla eşleştirilecek ve festival boyunca toplam 100’ü aşkın etkinlik ile bir ilk yaratarak binlerce ilk ve ortaöğretim öğrencisiyle buluşacaklar ve okur-yazarlık sevgisini yeni jenerasyonlara aktaracaklar.

Yabancı Yazarlar Okullarda projesi Final Yayınları, Sedir Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Slovenya Büyükelçiliği ve Avusturya Kültür Ofisi, Hollanda Edebiyat fonu ve Goethe Enstitüsü’nün katkılarıyla 5.000’in üzerinde öğrenci, yabancı yazarların edebiyat dünyasını keşfedecek.

İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’ne katılan 7 yabancı yazarın, 31 Ekim-1 Kasım tarihlerinde eşleştikleri okulların ilçeleri şu şekildedir;

Dünyaca ünlü yazar Alberto Manguel, 31 Ekim günü Beşiktaş ilçesindeki öğrenciler ile buluşacak. Ammerlo Çocuklarının Maceraları serisinin yazarı Antonia Michaelis Çatalca’da, Slovenyalı çağdaş sanatçı ve şair Eva Petric Güngören’de, çok yakında ülkemizde de gösterime girmiş olan Vampir Kızlar filminin yazarı Franziska Gehm Arnavutköy’de, İrlanda yazarlar birliği başkanı Conor Kostick Zeytinburnu’nda, Futbolsever Aile serisinin sevilen yazarı Sophie Smiley Şişli’de öğrencilerle etkinliklerde bulunacaklar.

edebiyathaber.net (9 Ekim 2013)

Yorum yapın