Ya siz, Kırmızı Fil’i Gördünüz mü?

Temmuz 14, 2015

Ya siz, Kırmızı Fil’i Gördünüz mü?

kirmizi_fili_gordunuzmu_kapakFerit Avcı’nın hem yazıp hem resimlediği Kırmızı Fil’i Gördünüz mü? Can Çocuk’un “Birlikte Okuyalım” dizisinden yayımlandı.

1995 yılı T.C. Kültür Bakanlığı Eflatun Cem Güney Çocuk Kitapları Yarışması birincilik ödülünü alan kitabın anlattıkları şöyle:

Küçük bir oğlan çocuğu sabah uyandığında odasının duvarındaki resmin eğik olduğunu görür. Fakat o da ne? Tabloda bir şey eksiktir: Bir gece önce resmin içinde duran Kırmızı Fil yerinde yoktur! Ya siz, Kırmızı Fil’i gördünüz mü? Var mısınız birlikte Kırmızı Fil’i bulmaya? Mavi Balina, Sarı Zürafa, Mor Kedi, Pembe Fare, Yeşil Karga… Onu görmüş olabilirler mi acaba? Kitabın bu renkli evreninde tıpkı bir dedektif gibi ipuçlarını takip ederek Kırmızı Fil’i bulabilecek misiniz bakalım?

2016 yılı Hans Christian Andersen Ödülü Türkiye adayı usta çizer Ferit Avcı, Kırmızı Fil’i Gördünüz mü? kitabında bu kez yazar kimliğiyle çıkıyor karşımıza. Kitap hem minikleri hem de okumaya henüz başlayan genç okurları keyifli bir serüvene davet ediyor!

“Önce Mor Kedi’ye, sonra da Pembe Fare’ye sordum. Kırmızı Fil’i onlar da görmemiş. Kocaman Fil kayboldu. Acaba nereye gitti?”

Ferit Avcı

1984 yılına kadar sürdürdüğü öğretmenlik görevinden sonra basın kuruluşlarında çalışmaya başladı; çocuk dergilerinde hem çizer hem yönetici olarak görev aldı. Ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında bugüne kadar toplam yirmi sekiz ödül aldı. 2016 yılı Hans Christian Andersen Ödülü Türkiye adayı olan usta sanatçı, seksenden fazla kitap resimledi.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2015)

Yorum yapın