Wikipedia kitap oluyor!

Şubat 25, 2014

Wikipedia kitap oluyor!

indirKitap yerine cilt cilt kitaplar demek daha doğru olacak gibi. İşte, wikipedia’nın çılgın projesinin ayrıntıları:

Öğrencilerin, araştırmacıların ve boş vakitlerinde canı sıkılanların ortak noktası Wikipedia, tüm konularını basmaya hazırlanıyor. Indiegogo üzerinde başlatılan proje ile 1.000 ciltlik Wikipedia Ansiklopedisi basılacak.

PediaPress isimi yayıncılık firmasıyla anlaşan Wikipedia, Indiegogo’dan gelecek kaynaklar sayesinde, site üzerindeki içeriği yazılı hale getirip, fiziksel gerçeklik kazandıracak. Projenin tamamlanabilmesi için 50.000 Dolar gerekiyor. Şimdilik 2.170 Dolar toplayan projenin 51 günü var.

Bu süre içerisinde projenin tamamlanabileceği düşünülüyor. Öte yandan bu basım işleminin birçok zorluğu var. 2001 yılında yayın hayatına başlayan Wikipedia’da sadece İngilizce seçeneğinde 2.6 Milyar kelime var. Zaten Wikipedia sadece İngilizce’yi kapsayan konuları bastırmayı planlıyor.

1.000 adet kitabın her biri 1.200 sayfa olacak. A harfinden Z harfine kadar sıralanacak kitaplar 1,193,014. sayfada son bulacak. Başlıkla ilişkin referanslar ve görseller de siyah-beyaz olarak eklenecek.

Kitaplar basıldığında ilk olarak Ağustos ayında Londra’da düzenlenecek Wikimania toplantısı sırasında sergilenecek. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda olan kitaplık daha sonrasında dünya seyahatine çıkacak. Wikipedia’nın açıklamasına göre bu kitaplık dünyanın birçok ülkesine konuk olacak ve ziyaretçilerine sunulacak.

Eğer siz de projeye destek olmak ya da daha detaylı bilgi almak isterseniz, Indiegogo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

25 Şubat 2014

 

Yorum yapın