“Venedik Taciri” Ankara’ya geliyor

Nisan 14, 2012

“Venedik Taciri” Ankara’ya geliyor

William Shakespeare'in tiyatronun yanı sıra beyaz perdeye de uyarlanan eseri “Venedik Taciri“nin prömiyeri Ankara'da yapılacak.

''Ötekileştirme'' temasıyla adalet sistemini irdeleyen oyun, rejisör Erhan Gökgücü'nün yorumuyla seyircinin beğenisine sunulacak.
Oyunun yönetmeni Erhan Gökgücü, ''Venedik Taciri''nin Shakespeare'in en bilinen oyunlarından olduğunu belirterek, eserin şehir ve özel tiyatroların yanı sıra Devlet Tiyatroları'nda da daha önce sahnelendiğini hatırlattı.

Kendisinin izlediği bir oyunu sahneye koymadığını dile getiren Gökgücü, ''Olumlu ya da olumsuz etkilenebilirim düşüncesiyle izlediğim oyunları sahneye koymuyorum. Oyunun doğrudan doğruya sevabıyla, günahıyla kendime ait olmasını tercih ediyorum. Venedik Taciri'nin de daha önceki versiyonlarını hiç izlemedim'' dedi.

Oyunun kendi yorumuyla ''ötekileştirme'' temasını işlediğini anlatan Gökgücü, ''Ötekileştirmenin yanı sıra adalet sistemini de irdeliyor. Oyunda günümüzün adalet anlayışına da gönderme yapıyor. Özellikle oyunu buraya oturtmaya çalıştım'' diye konuştu.
Gökgücü, 17 Nisan'da Ankara Küçük Tiyatro'da gerçekleşecek prömiyere başkent seyircisini beklediklerini sözlerine ekledi.

Elif Koçak – AA (14 Nisan 2012)

Yorum yapın