Vedat Türkali 1 Eylül’de anılıyor

Temmuz 31, 2019

Vedat Türkali 1 Eylül’de anılıyor

Vedat Türkali ölümünün üçüncü yılında 1 Eylül Dünya Barış Günün’de Mudanya’da denize bırakılacak 100 karanfille anılacak.

Bundan 3 Yıl önce 29 Ağustos’ta 97 yaşındayken Yalova’da yitirdiğimiz ancak  ailesi ve dostlarının ortak kararıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde toprağa verilen, Türkçe Edebiyatın ve düşün dünyasının büyük ve önemli ismi, halkların dostu Vedat Türkali  aramızdan ayrılışının 3. Yılında Mudanya 1. Kitap Fuarı’nda anılacak.

Türkali’nin külliyatını yayımlayan Ayrıntı Yayınları onu,  YayKoop ve Mudanya Belediyesi işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen ve  23 Ağustos tarihinden beri açık olan kitap fuarının son gününde, Ayrıntı Yayınları standında  mini bir anma ile selamlayacak.

Ayrıntı Yayınları Kurucularından ve YayKoop Başkanı İlbay Kahraman yaptığı açıklamada;

‘’Vedat Türkali yaşamı boyunca  barış umudunu yitirmedi, mücadeleyi, yazmayı, üretmeyi hep sürdürdü. Onun mücadele ve direniş yumruğu hep havadaydı,inmedi.  Halkların kardeşliği ve barış adına çok değerli çabaları oldu.Özellikle şu günlerde onu daha çok özlüyoruz.

Eserlerinin yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuz barışın ve halkların dostu, yazar, aydın, devrimci  Vedat Türkali’yi  bu anlamlı günde 100. yaşı  için  Mudanya’da denize ve barışa bırakacağımız 100 karanfille anacağız.  Ayrıntı Yayınları standından karanfilinizi alarak gelin siz de bizimle birlikte denize   ‘barış için’  bir karanfil bırakın.’’ dedi.

İlbay Kahraman, sözlerini şöyle tamamladı: 

‘’Barışı göremeden  gittiği için  üzgünüz. Ancak gerek eserleri gerek politik duruşu ve  mücadelesiyle, umudu ve direnmeyi  öğrettiği için asla unutulmayacak. Onu  bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.’’

edebiyathaber.net (31 Ağustos 2019)

 

 

Yorum yapın