Vedat Özdemiroğlu’dan “Vedat Bey’in Görkemli Hayatı”

Mart 5, 2019

Vedat Özdemiroğlu’dan “Vedat Bey’in Görkemli Hayatı”

Vedat Özdemiroğlu’nun “Vedat Bey’in Görkemli Hayatı” adlı kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Vedat Bey’in akıl almaz kahramanlıklarıyla örülü bu hikayenin akışına kapılıp yepyeni maceralara yelken açacak ve kötülerin hazin sonlarına tanık olacaksınız…

Arka kapaktan:

O’nun vakarlı kahramanlığından herkes nasipleniyordu; ajanlar ve şairler, sokak adamları ve bilim insanları, yıldızlar ve çocuklar… Onun sınırsız gücüyle başa çıkmaya çalışırken her yolu deneyen kötüler denizin dibini boyluyor, hemzemin geçitte trenden atılıyor yahut bir süre çok feci dövülüyorlardı.

Bir kahraman, başarıdan başarıya koşar. Bunu herkes bilir. Herkesin bilmediği ise şudur: Vedat Bey, başarıdan başarıya koşarken, alçakgönüllülüğe uğrar, sadeliğe bir selam gönderir, efendiliğin de bir çayını içer.

Yazar hakkında:

V.Ö. takma adıyla da tanınan Türk mizah yazarı, senarist ve komedyen. Gırgır, Fırt, Avni, Leman ve Uykusuz gibi Türk mizahının en önemli dergilerinde yazarlık yapmış olan Özdemiroğlu, ayrıca 2007 yılından bu yana tek kişilik komedi gösterileri düzenlemektedir.

Vedat Özdemiroğlu, 7 Kasım 1968 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olmasının ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne kayıt olan Özdemiroğlu, bu bölümü 1993 yılında tamamlayarak üniversiteden mezun oldu.

Oğuz Aral’ın kurduğu Gırgır, Fırt, Dıgıl ve Avni dergilerinde yazarlığa başlayan Özdemiroğlu, bu dergilerin ardından Fırfır, Leman, Lmanyak, Öküz, Dinazor ve Fermuar adlı mizah dergilerinin kadrosunda yazar olarak bulundu. Haftalık ve Yeni Harman dergilerinde de ci kitlesi bulan Özdemiroğlu, bir süre de Cumhuriyet Gazetesi’nde yazarlık yaptı.

Basın yayın sektörünün dışında da yapıtlar vermiş olan Özdemiroğlu, Zaga adlı tv programında ve de Korsan TV’de metin yazarı olarak görev aldı; ayrıca İnşaat adlı sinema filminin senaryosuna imza attı.

Ünlü reklam ajanslarından Alameti-i Farika ve Grey’in metin yazarları arasında yer alan Özdemiroğlu, kuruluşundan bu yana Uykusuz dergisindeki köşesinde sevenleri ile buluşmaktadır.

edebiyathaber.net (5 Mart 2019)

Yorum yapın