“Vapurlara Küsmek”, ödüllü bir öykü kitabı

Haziran 16, 2016

“Vapurlara Küsmek”, ödüllü bir öykü kitabı

vapurlara-kusmek-kitabi-turker-ayyildizTürker Ayyıldız’ın ödüllü öykü kitabı “Vapurlara Küsmek Sel Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatın arka planını oluşturan ama bahsedilmeye layık görülmeyen olayları, özne olamamış insanları ve onların hikâyelerini yalın ve ustalıklı bir anlatımla birleştirerek öyküleştiren Türker Ayyıldız, insana ve insana dair olana duyduğu sevgiyi, umudu cesur bir sesle dillendirirken naifliğini korumayı başarıyor.

2011 Orhan Kemal Öykü Ödülü’ne layık görülen Vapurlara Küsmek, yaşamın çetinliğini ve bonkörlüğünü gözler önüne seren olaylardan göğsümüze bir yumruk gibi oturan acıları, içimizde ukde kalan meseleleri, yürek burkan detayları başarıyla damıtıyor.

Türker Ayyıldız

1972’de Yozgat’ta doğdu. Marmara Üniversitesi’nde İktisat okudu. Öyküleri çeşitli edebiyat dergilerinde yayımlandı. Vapurlara Küsmek ile 2011 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü aldı. İstanbul’da yaşıyor. Yazarın diğer kitapları: Kese Kâğıdına Sarılı Şeyler (Şiir, İskenderiye Yayınları, 2009); Şikeste (Öykü, Yapı Kredi Yayınları 2015).

edebiyathaber.net (16 Haziran 2016)

Yorum yapın