“Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet Sempozyumu 14-15 Aralık’ta

Aralık 14, 2015

“Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet Sempozyumu 14-15 Aralık’ta

NHS_Poster_yatay1Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım Hikmet Sempozyumu 14-15 Aralık’ta yapılacak.

Tanıtım bülteninden:

Katılımcılar arasında edebiyatçılar, edebiyat tarihçileri ve sosyal bilimciler var ve bu doğrultuda ana kaygımız Nâzım Hikmet’in Türk ve Dünya edebiyatındaki yerini karşılaştırmalı bakış açılarıyla tartışmak; şairin eserlerini tarihsel ve sosyal bağlamı içinde konumlandırarak disiplinlerarası bir zeminin oluşmasını sağlayabilmek.

Bu amaçla İngilizce ve Türkçe panellerde hem Nâzım Hikmet’in edebiyatının başka sanat ve disiplinlerden neler taşıdığı, bunları nasıl birer estetik malzemeye dönüştürdüğü hem de tarihsel bağlamları içerisinde bu metinlerin ne anlamlar ifade ettiği ele alınacak. Tek tek eserlerin, örneğin Şeyh Bedreddin Destanı, Jokond ile Si-Ya-U ya da “Saman Sarısı” gibi tek bir şiirin de yakın okuma yöntemleri ile inceleneceği sempozyumda Nâzım’ın hem modern Türkçe şiirin gelişimine katkısı, hem de Dünya edebiyatı ile etkileşimi vurgulanacak.

Sempozyum Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü, Çeviribilim Bölümü ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Facebook etkinlik sayfası: “Vakıtları Yakalamak İstiyorum”: Dünden Yarına Nâzım hikmet Sempozyumu

Sempozyum programı için>>>

edebiyathaber.net (3 Aralık 2015)

Yorum yapın