Vaghar Aghaei’den çocuklara: “Fırtına Bacası”

Temmuz 10, 2015

Vaghar Aghaei’den çocuklara: “Fırtına Bacası”

firtina_bacasi_kapakVaghar Aghaei’nin hem yazıp hem resimlediği ilk kitabı Fırtına Bacası, Can Çocuk Yayınları’nın Birlikte Okuyalım dizisinden çıktı.

Türkiye’de yaşayan İranlı sanatçı Vaghar Aghaei’yi birbirinden güzel resimlerle süslediği kitaplardan tanıyoruz. Genç sanatçı bu sefer hem yazdı hem resimledi. İran resim sanatının incelikli desenlerinden izler taşıyan bu kitap aynı zamanda görsel bir şölen. İlginç ve sürprizli öyküsüyle dikkat çeken Fırtına Bacası’nda çizerin başka kitaplardan tanıdığımız suluboya resimleri, bu kez sevimli örümcek Timo’ya hayat veriyor.

Timo bir örümcek… Evinde ara sıra çıkan fırtınalarla mutlu mesut yaşıyor. Ama bir gün, garip bir

sarsıntıyla her şey değişiyor. İçinde bir sürpriz barından, beklenmedik olanın ve sezginin gücüne vurgu yapan bu öyküyü hem küçük hem büyük okurlar sevecek…

“Ayakları yere değdiğinde şaşkınlıkla etrafına baktı.

Geldiği bu yer çok güzeldi!”

Vaghar Aghaei

İran’da doğdu. Tahran Üniversitesi Tekstil ve Moda bölümünden mezun oldu, İllüstrasyon bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şu anda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım bölümünde doktora öğrencisi ve “İstanbul Kütüphane ve Müzelerinde Bulunan İran Minyatürleri” üzerine tez çalışmasına devam ediyor. 2008 yılından beri Can Çocuk Yayınları için yirmiyi aşkın kitap resimledi.

edebiyathaber.net (10 Temmuz 2015)

Yorum yapın